Börekler,

Sodalı Açma Börek

Aralık 16, 2016 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



SODALI AÇMA BÖREK

Şimdi yazacağım  tarifi aşamalarını resimleyerek göstereceğim sizlere..
Pamuk gibi ağızda eriyen üstü hafif çıtır içi yumuşacık bir börek..
Yapamam diye sakın telaşlanmayın..yada hamur açamam diye endişelenmeyin.
İllaki de yusyuvarlak bir yufka açmanıza gerek yok..yada yırtılır korkusu yaşamayın.
Haydi bakalım malzemeler de neler varr..
MALZEMELER:
6 su bardağı buğday unu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu + 1 tatlı kaşığı karbonat
ARA KATLARA SÜRMEK İÇİN
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
1 su bardağı zeytinyağ
İÇ HARCI
Ispanak + lor peyniri
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN
1 yumurta sarısı
1 şişe maden suyu
 hamuru yoğurun ve dinlendirin.
 Rulo yaparak kesin.
mandalina büyüklüğünde bezeler halinde yuvarlayın.
Üzerini örterek kurumalarını önleyin.
Hamurunuz orta sertlikte bir hamur olsun..Açarken hiç un kullanmayın.
Ve hamuru en az 1 saat dinlendirin.Dinlenen hamur daha rahat açılır.
15 adet bezeniz olacaktır.Her birini yemek tabağı büyüklüğünde oklavayla açın ve bir masa örtüsü üzerine alarak üzerlerini örtelim.
Bütün hamur bezeleriniz bitince yağların ikisini bir kasede karıştırın.
Her bir parçayı tek tek mutfak tezgahına alın ve yağ sürerek elinizin ayasıyla yuvarlak çevirerek büyütün.Yağ sürdükçe yufkalar incelerek büyüyecektir.
Yufkanın alt kısmına iç harcını yerleştirin.
rulo kıvırın...
Z şeklinde kıvırın ve tepsiye yerleştirin.Hepsi bitince üzerlerine sodalı püskürterek boşaltın.
2 saat soda ile börekler dinlensin.
Daha sonra tepside kalan sodayı boşaltın. Ve yumurta sarısı sürerek susam serpin.
180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca üzerinin kıtır olmasını istiyorsanız üzerlerine bir şey kapatmadan soğutun.Ama biraz yumuşak severim diyorsanız bir mutfak havlusu örterek soğutun.
Bu böreği yaptığım ve ikram ettiklerim farklı bir un kullandığımı zannettiler..yufkası ipek gibi incecik,ağızda kaymak gibi eriyen bir lezzet olmuştu çünkü..
Sizlere de kolay gelsin..
İşte fırından çıkmış hali.
Sevgiyle kalın..Afiyet olsun..

0 comments: