Ayvalı pay,

Ayvalı Pay

Ocak 29, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



AYVALI PAY

MALZEMELER:
3,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şeker
120 gr soğuk tereyağ (küp doğranmış)
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
ARASINA:
1 büyük yada 2 küçük ayva 
3 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 adet büyük boy portakalın suyu
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
ÜZERİNE:
1 yemek kaşığı pudra şeker
YAPILIŞI:
Pay'ın hazırlanışını resimleyerek sizlere yazacağım.
Hamurumuz kum halinde kalacaktır.
İçi yumuşak dış kısmı çıtır çıtır bir pay hazırlıyacağız.
Hem çok kolay hemde lezzetli..
Bir kaseye unu alın ve pudra şekeri ile karıştırın.
Soğuk ve küp küp doğranmış tereyağını ekleyerek parmak uçlarınızla 
hepsini ufalayın.
Resimde görüldüğü gibi ufalayın ve kum haline getirin.
Tereyağ unun içinde minik toplar halinde kalsın.
Bu aşama da diğer malzemelerini de ekleyin ve karıştırın.
Alışık olduğumuz hamurlar gibi toparlanmadan kalacaktır.
Bu arada ayvaların kabuklarını soyarak küçük küpler halinde doğrayın ve bir 
tavaya alın.Portakal suyu ve şekeri ekleyerek 5-6 dakika orta ateşte pişirin.
Ateşten indirince tarçın ve hindistan cevizini ekleyin.
Hazırladığımız kum hamuru 26 cm.lik kelepçeli kek kalıbına(kalıba yağlı kağıt serin)
yarısını boşaltın ve bastırın.
Üzerine soğuyan ayvaları yerleştirin.
Hindistan cevizi ve tarçını bu aşamada da serpebilirsiniz.

Eşit olarak yerleştirin ki pişerken hamur kalınlığı aynı olsun.

Kalan hamur ile ayvaların üzerini kapatın ve yanlarına bastırarak birleştirin.
Artık pay'ımız fırına girmeye hazır.
180 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Kalıptan çıkararak servis tabağına alın ve ılınınca üzerine pudra şekeri 
serperek dilimleyin.
İçi yumuşacık üzeri çıtır çıtır nefis pay'ımız hazır..
Çok kolay ve çabuk hazırlıyacağınız bir lezzet..
Sevgiyle kalın..
Afiyet olsun..

0 yorum: