hamur işi,

Petek Poğaça

Şubat 02, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar





PETEK POĞAÇA

MALZEMELER:
2 adet yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
125 gr eritilmiş margarin
3 yemek kaşığı zeytinyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (takribi 2-2,5 su bardağı kadar)
ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak
İÇİNE:
Dil Peyniri (küçük doğranmış)
ÜZERİNE:
Çörek otu
YAPILIŞI:
Hamuru hazırlamak için ,un,kabartma tozu ve sirke hariç hepsini
bir kaseye alarak karıştırın.
Önce 1 su bardağı un ,üzerine kabartma tozunu ve sirkeyi ekleyerek
güzelce karıştırın.
Sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurunuzu buzdolabında 20 dakika bekletin.

Yuvarlıyarak 20 adet top yapın.

Petek şeklindeki silikon üzerinde hamuru yuvarlak açın.
Orta kısmına peyniri yerleştirerek toparlayın.

1 parmak kalınlığında yuvarlak poğaçalar yaparak tepsiye dizin.
Ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
Tam ortalarına çörek otu yerleştirin.

175 derece de ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.Ve fırının sıcağınla bırakın ılınsın.
Çay ikramlarınızın yanında hemencecik bitiverecek poğaçalar hazır.
Sevgiyle kalın.
Afiyet olsun...

0 comments: