Bisküvili Baton Pasta,

Bisküvili Baton Pasta

Ocak 03, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



BİSKÜVİLİ BATON PASTA

MALZEMELER:
1 paket çikolatalı puding
3 su bardağı süt
25 gr tereyağ
12 adet sade pötibür bisküvi
12 adet kakaolu pötibür bisküvi
ÜZERİNİ SÜSLEMEK İÇİN:
Eritilmiş beyaz çikolata
file antep fıstık

YAPILIŞI:
Hazır puding'i bir tencereye alın ve sütü ekleyerek karıştırın.
Orta ateş üzerinde karıştırarak pişirmeye başlayın.
Koyu bir kıvam alınca ateşten indirin ve tereyağ ekleyerek 5 dakika çırpın.
Puding fazla da soğumasın ve hemen başlayalım.
Bisküvileri ayrı ayrı bir tepsiye dizin.
Bir tane sade bisküviyi pudinge batırın ve kakaolu bisküvi ile birleştirin.
Uzun servis tabağına dikine koyun.Bir elinizle bunları tutarken diğer elinizle 
bir adet sade bir adet kakaolu bisküviyi pudinge batırarak sırayla dizin.
4-5 adetten sonra hepsi tutmanıza gerek kalmadan dikine duracaktır.
Dikkat etmeniz gereken bu işlemi seri ve bisküvileri dağıtmadan düzgün
bir şekilde dizmek...
Aslında çok kısa sürede hepsini sıralıyıvereceksiniz.
Bütün bisküviler dizildikten sonra şöyle iki elinizle yanlarından ortaya doğru 
bastırarak aynı hizada olmalarını sağlayın.
Bu arada puding iyice soğuduysa,kalan puding'i pastanızın üst ve yanlarına güzelce
sürün.Bisküviler görülmeyecek şekilde puding ile kaplayın.
1 saat buzdolabında bekletin.
50 gr kadar beyaz çikolatayı ben-mari usulü eriterek sıkma torbasına alın.
Pastanızı enlemesine çizgiler halinde beyaz çikolata ile süsleyin.
Orta kısmına serpeceğiniz file fıstıklar pastanızın bittiğini gösterecektir.
Bu pastanın bir özelliği,tabiki en büyük özelliği kesmesinde;
diğer pastalar gibi dilimlerseniz olmaz.Baton pastamızı verevine dilimleyeceğiz.
Ve işte böyle güzel bir görüntü ortaya çıkacak.
Hem çok kolay hem çok lezzetli bir ikram ...
Sevgiyle kalın...

0 yorum: