Beyaz Kremalı Bitter Çikolatalı Cup Cake,

Beyaz Kremalı Bitter Çikolatalı Cup Cake'ler nasıl hazırlanır.

Şubat 18, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



BEYAZ KREMALI BİTTER ÇİKOLATALI 
CUP CAKE

Merhabalar,
Günümüzde artık en sevilenler listesinde olan cup cake'ler damak zevkimiz,
görüntülerindeki iştah açıcılık ve küçük ebatıyla hemen her yerde yiyebileceğimiz
tatlar arasında yerini koruyor.
Biz hanımlar evlerde de bu kekleri çok sık pişirir olduk..
Üst süslemeleri tamamen kişiye özel..
Benim size tarifini vereceğim cup cake de kadife dokusu ve hazırlanışı
kolay bir cup cake..
Bu tarif ile üst kremasını değiştirerek çeşitli cup cakeler hazırlıyabilirsiniz.
Yaz meyveleri ile süslemeler daha da bir renk katıyor görüntülerine..
Tabiki çikolata vazgeçilmezler arasında..,
Gelelim malzemelerine ve hazırlanışına..
MALZEMELER:
3 adet oda sıcaklığında yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
150 ml.sıvıyağ
1,5 su bardağı yoğurt
100 gr bitter çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
350 gr un
ÜST KREMASI:
1 paket (70gr)krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
yada isterseniz 200 ml.kremayı mikserin yüksek devirinde çırparak koyu bir 
kıvama getirebilir ve kullanabilirsiniz.
ÜZERİNE:
Her cup cake için birer bitter madlen çikolata
Sütlü çikolata rendesi
HAZIRLANIŞI:
Yumurtaları mikser kabınıza kırın ve toz şekeri ekleyerek çırpmaya başlayın.
Bu işlem şeker eriyip karışımın hacmi iki kata çıkana kadar sürsün.
Siz bu arada kuru karışımları yani un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek 
bir kaseye alın.
Yumurta ve şeker iyice karıştıysa sıra yoğurt ve sıvıyağda,haydi onları da
sırayla ekleyin.Bu arada karıştırmaya devam ediyoruz.
Küçük bir kaseye çikolatayı kırın ve yerleştirin.Altına koyacağınız su dolu kaseye
çikolata tabağını oturtun ve su değmeyecek şekilde (kaynayan suyun üzerinde)
çikolataları eritin.Alttaki su kaynadıktan sonra ateşi kapatarak çikolataları eritin.
Eriyen çikolatayı da karışımımıza ekleyelim.Ve kuru karışımları yavaş yavaş 
ilave ederek karıştırın.Cup cake hamurumuz hazır..
Şimdi kağıt muffin kalıplarınızı silikon kalıpların içine yada tepsi şeklinde
olan kalıba yerleştirin.
Kek hamurunu kalıplardan taşmayacak şekilde hepsine eşit pay edin.
Pişerken kabarma payını hesaba katalım.
175 derece de ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Pişen cup cakeleri fırın kapağını açarak soğutun.
Kreması için krem şantiyi bir kaseye aktarın ve sütü ekleyerek koyu bir 
kıvam alana kadar çırpın.Bu işlem 5 dakika da bitecektir.
Keklerimiz soğuduysa,kremayı sıkma torbasına alarak cup cakelerin 
üzerine istediğiniz duy ile şekiller vererek yerleştirin.
Az bir miktar sütlü çikolatayı rendeleyerek üzerlerine süsleyin.
Son bir dokunuş ..yanlarına birer adet madlen yerleştirin.
İşte harika cup cakeler servise hazır...
Sevgiyle..Afiyet olsun..

0 yorum: