ANA YEMEKLER,

SEBZELİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ

Mart 05, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


SEBZELİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

MALZEMELER:
1 paket arpa şehriye (2,5 su bardağı)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 adet orta boy havuç
1 çorba kasesi bezelye
1 adet patates
1 adet kuru soğan
7-8 dal maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz 
Karabiber
3 su bardağı sebze ve et suyu karışımı
YAPILIŞI:
Havuç ve patatesin kabuğunu soyarak küp doğrayın.Soğanın kabuğunu soyun ve bütün olarak bırakın.
Bir tencereye soğanı,havuçu,patatesi ve bezelyeleri yerleştirin.Maydanozları demet olarak bırakın.1 yemek kaşığı zeytinyağ ile
üzerlerini örtecek kadar su ekleyerek 15 dakika haşlayın.Sebzeler dağılmayacak şekilde..
Pilav tencerenize,tereyağını alın ve ocağın altını açın .Tereyağ eriyince arpa şehriyeleri
ekleyerek kavurmaya başlayın.Pembe renk alana kadar şehriyeleri kavurun.
Bu arada haşlanan sebzeleri süzün ve suyunu bir kaseye alın.
Kavrulan şehriyeler soğan hariç bezelye,havuç ve patatesi ekleyin.Tuzunu ve 
karabiberini ilave ederek karıştırın.
Sebze ve et suyu karışımını ekleyerek kısık ateşte pişirin.
Suyunu çekince kapağını açarak ilk buharını çıkarın ve sonra tekrar kapağı
kapatarak demlenmeye bırakın.
Et ve tavuk yemeklerinizin yanında çokça tercih edilen ve sevilen bir pilavdır.
Bir başka seçenek olarak haşlanmış tavuk parçaları eklerseniz.tek yenilebilen
bir yemek olarak ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle..

0 comments: