ANA YEMEKLER,

SEBZELİ PÜRE YATAĞINDA TAVUK TANDIR TARİFİ

Mart 28, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



SEBZELİ PÜRE YATAĞINDA TAVUK TANDIR
Evlerimizde tavuk yemekleri sıkça yapılır.Bunun içinde değişik tarifler denemek
alışılmışın dışına çıkarak yeni lezzetlere yönelmek ve araştırmak,damak zevkimize 
uyan lezzetleri bulmak için araştırır dururuz.
Kimimiz tavuğun beyaz etini severken kimimiz butu tercih eder.But kısmı 
biraz daha lezzetli olduğundan çoğu tercih ordan yana olur.
Bende bugün butları kullanarak bir tarif yazacağım.Tandır sevenler tavukta da 
bu tarifi seveceklerdir.
Altına yerleştirdiğim püre tavuklara çok yakıştı ama yine de tercih sizin..
Tavuk tandırın yanına bulgur yada pirinç pilavı da yapabilirsiniz.Bir başka 
tarifte de pilavlı olanını yazacağım sizlere..
Her ne kadar günümüzde organik tavuk bulmakta zorlansakta o eski tavukların
pişerken çıkardığı nefis kokusunu duyamasakda yine de tavuğu mutfaklarımız dan
eksik etmiyoruz.
Bir seferde böyle deneyin bakalım,beğenecek misiniz.
MALZEMELER:
10 adet tavuk pirzola
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1/2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı kuyruk yağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz zencefil
2 orta boy kahve fincanı su
YAPILIŞI:
Bütün baharatları ve tuzu bir kase içerisinde karıştırın.
Tavuk pirzolalarını yıkayın ve kurulayın.Bir tepsi içerisinde karıştırmış olduğunuz
baharatlarla karıştırın.
Kuyruk yağını çok ince parçalar halinde doğrayın ve genişçe bir tencereye alın.
Tereyağını,zeytinyağını ilave ederek orta ateşte hepsini kızdırın.
Ateşin altını kısarak tavuk pirzolaları dikine tencereye dizin.
Suyunu vererek kapağını kapatın ve 1,5 saat kısık ateşte pişmeye bırakın.
Bu süre zarfında eğer suyunu tam çekmemişse kapağını açık olarak bir süre daha
pişirerek tamamen yağına kalmasını sağlayın.
Şimdi gelelim pürenin malzemelerine ve yapılışına;
PÜRE İÇİN:
6 adet patates
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
7-8 dal maydanoz
7-8 dal dereotu
1 su bardağı süt
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
1,5 su bardağı su
YAPILIŞI:
Patates,kabak,soğan,havuç ve biberi ayıkladıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın.
Düdüklü tencereye 1,5 su bardağı su ve az tuz ilavesiyle yerleştirin.
Kapağını kapatarak orta ateşte 15 dakika pişirin.Pişince tamamen suyunu çekmiş
olacaktır.Sebzeler sıcak iken bir tencereye boşaltın ve sütünü,tereyağını ve karabiberin
ekleyerek hepsini birlikte ezin.Kolaylıkla ezilecektir.Maydanoz ve dereotunu çok 
ince doğrayın ve ilave ederek karıştırın.Püreniz hazır.
Şimdi gelelim servise;isterseniz büyükçe bir tabağa isterseniz kişiye göre 
önce püreyi tabağa yerleştirin üzerine dikine tavukları alarak servis edebilirsiniz.
Hepinize afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 yorum: