KEK-PASTALAR,

TAVŞAN PASTA NASIL YAPILIR..TARİFİ VE YAPILIŞI

Mart 20, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



TAVŞAN PASTA

Çocuklarımızın doğum günlerinde çok sık yaptığımız sevimli pastamız,aslında
şeklini kolaylıkla verebileceğimiz ve miniklerin sevindiği bir pastadır.
Eğer kalabalık bir doğum günü kutlaması yapıyorsanız büyüklük açısından da 
en ideal pastalardan biridir.90 lı yıllarda gerek Tavşan Pasta gerekse Kelebek ve 
Barbi Pastalar çok revaçta olsa da bugünlerde de talep edilenler arasında..
Sizlere aşamalı olarak yazmaya çalışacağım..
Video olarak da yayınlayacağım..
MALZEMELERDEN BAŞLAYALIM
PANDİSPANYA ölçüsü bir tek pandispanyanın ölçüsüdür.
Tavşan pasta yapmak için 2 adet aynı ölçülerde pandispanyaya ihtiyacımız olacaktır.
PANDİSPANYA:
5 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker (170 gr)
1 kahve fincanı (60 gr)mısır nişastası
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 kahve fincanı ılık su
1,5 su bardağı (170 gr) un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske tuz
YAPILIŞI ile başlayalım..Bu ölçüler ile 24 cm çapında kelepçeli kek kalıbı ile
2 adet pandispanya hazırlıyacağız.Kalıbınızın alt kısmına yağlı kağıt kaplayın.
Yumurtaların sarıları ve beyazları olarak ayrı kaplara ayırmakla başlayalım.

Yumurta beyazlarını mikserle çırpmaya başlayın ve 1 fiske tuz ekleyin.Kar haline gelene 
kadar çırpalım.4 yemek kaşığı toz şeker ekleyelim ve bir kenara alalım.
Yumurta beyazları kabından dökülmeyecek şekilde resimde görüldüğü gibi olacaktır.
Yumurta sarılarını da ayrı kabında kalan şeker ilavesiyle çırpalım.Ilık su ve zeytinyağ
ekleyelim.Un,nişasta,kabartma tozu ve vanilyayı bir kaseye alarak eleyelim ve yavaş
yavaş ekleyerek karıştıralım.Hazırladığımız yumurta beyazlarını 3 seferde aşağıdan
yukarıya doğru çevirerek ilave edelim.Hepsi birbirine tamamen karışınca kalıba 
dökelim ve 160 derece de ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim.Pandispanya pişince
fırının kapağının arasına bir tahta kaşık yerleştirerek soğumaya bırakalım.Bir tanesi
pişince aynı ölçülerde bir tane daha pandispanya hazırlıyalım.Yada aynı ölçülerde 2 adet
lakıbınız mevcutsa ikisini birden hazırlıyarak birlikte pişirebilirsiniz.
Pandispanyalarımız soğurken kremayı yapmaya başlayabiliriz.
Krema ölçüsü 2 pandispanya içindir.
KREMA MALZEMELERİ:
8 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı + 1 su bardağında 2 parmak eksik toz şeker
125 gr tereyağ
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata
YAPILIŞI:
Bir tencereye sütü alın ve şeker,un,nişasta ekleyerek karıştırın.Orta ateşe alarak 
el çırpıcısı ile devamlı karıştırarak pütürsüz bir kıvamda pişirin.Koyulaşan kremayı
ateşten indirin ve tereyağını ekleyin.Karıştırarak tereyağını eritin ve çikolatayı ekleyin.
Çikolata eriyene kadar karıştırmaya devam edin.Bu arada krema ılık hale gelecektir.
Tamamen soğumasını bekleyin.
ARA KATLAR İÇİN.:
1 su bardağı ılık süt
1 kase fındık kırığı
TAVŞAN ŞEKLİ YAPILIŞI:

Pandispanyalar biri bütün olarak diğeri kulaklar ve papyon olarak kesilecek.
Bir karton ile kalıp keserek eşit ölçülerde kesebilirsiniz.
Önce tavşanın yüzünü yapalım.
Bütün pandispanyayı enlemesine 2 parçaya kesin.
Bir tanesini ister bir ızgara üzerine isterseniz dönen pasta standına alarak aralarına
önce süt sonra kremasını sürerek fındık serpin ve kat kat yerleştirin.

Kulaklar ve papyonları da enlemesine 3 parçaya kesin.Aynı şekilde onlara da önce süt
sonra krema ve fındık kırığı serperek üst üste yerleştirin.
Bir araya getirmeden önce hepsini ayrı ayrı dış kaplamalarını yapmanızı tavsiye ederim.
Büyük bir tepsiye alacağınız için dış kaplamasını sürerken zorlanabilirsiniz.
Ben hazırlarken dış kaplamasını da yaptıktan sonra servis tepsisine yerleştirdim.
DIŞ KAPLAMASI İÇİN,kalan kremayı hepsine paylaştırarak mala ile kaplayın.
ÜST KAPLAMA
1paket krem şanti
1 su bardağı süt
SÜSLEMEK İÇİN:
Pembe ve beyaz mashmollow (yuvarlak topları keserek şekil verin)
Yüzü için:Pişmaniye
Bıyıklar için:Çubuk çikolatalar
Gözler için:Top çikolata
Krem şantiyi süt ile mikserle çırparak koyulaştırın.Bir kase ayırın ve çok az kırmızı
gıda boyası ekleyerek pembe renk olmasını sağlayın.Kalan beyaz şanti ile 
Papyon kısmını kaplayın.Yüzüne pişmaniyeleri ufalayarak yerleştirin.Gözler için bir
minik yuvarlak önce krem şanti üzerine çikolatayı yerleştirin.Resimde görüldüğü gibi
mashmollowlarla ağız diş ve burun keserek düzenleyin.Bıyıklarını yerleştirin.
Pembe renk olarak hazırladığınız krem şantiyi kulakların iç kısımlarına sürün.
Kulakların yan kısımlarını da pişmaniye ile kaplayın.Papyonu istediğiniz gibi
süsleyebilirsiniz.
İşte şirin mi şirin TAVŞAN PASTAMIZ HAZIR..



Bütün kaplamalar bitince servis tepsisinin alt kısmına papyonu yerleştirerek
üste doğru çıkarsanız iyi olur.Büyükçe bir tepsi gerekmektedir.
Tavşan şekli çıktıktan sonra yan kısımlarını mashmollowlarla süsleyebilirsiniz.
Çocuklarımızın çok sevdiği Tavşan kardeş pastamız şirin suratıyla ikrama hazır..
Uzun bir hazırlama süresi olsa da ortaya çıktığı zaman yorgunluğunuza değecektir.
Bu pastayı genellikle hazır satılan kek tabanlarla yapsalarda ben pandispanyasını
kendinizin hazırlamasını öneririm.Görüntüsüyle birlikte lezzeti de güzel olsun.
Bugün doğan bütün çocukların doğum günleri kutlu olsun..
Afiyet olsun...Sevgiyle...

0 comments: