KEK-PASTALAR,

ŞEFTALİ GÜLÜ TARTOLETLER NASIL YAPILIR..

Mart 19, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar


ŞEFTALİ GÜLÜ TARTOLET
MALZEMELER:
125 gr yumuşak tereyağ yada margarin
70 gr pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı beyaz sirke
Aldığı kadar un (takribi 250 gr)yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olacak
2 adet büyük şeftali
2 yemek kaşığı bal
Dekor çikolata
KREMASI:
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
25 gr tereyağ
5 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı süt
YAPILIŞI:
Tartoletlerinizin yapımına kremayı hazırlıyarak başlayalım.
Bir tencereye nişasta,un ve toz şekerini alarak süt ilavesiyle karıştırın.
Orta ateşe alarak devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın.
Koyu bir kıvam alana kadar kremeyı pişirin ve ateşten indirin.Tereyağını ekleyerek
5 dakika çırpın ve bir kaseye boşaltarak üzerini streç'le kapatarak buzdolabına kaldırın.
Kremanız buzdolabında biraz daha sertleşsin ve soğusun.
Şimdi gelelim tartoletlerin yapımına:
Hamuru yoğuracağınız kaseye yumuşak tereyağını alın ve pudra şekerini
ekleyerek krema kıvamını alana kadar çırpın.Yumurtayı ve sirkeyi ekleyin.
Un ve vanilyayı eleyin ve azar azar ekleyerek yoğurun.Hamurunuzu buzdolabında
1/2 saat bekletin.
Bu arada küçük boy metal tartolet kalıplarınızı yağlayın.Buzdolabında bekleme
süresi dolan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
Kalıplarınıza hamuru alt ve yanlarına bastırarak yerleştirin.(kalıbın şeklini
alacak şekilde)
Hamurun orta kısımlarına çatalla delikler açarak pişerken kabarmamasını sağlayın.
Ve hatta birkaç tane nohut koyarak kabarmayı önleyebiliriz.
Tartoletlerinizi 175 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.Fırını kapatın ve tartoletler
fırın içinde soğusun.Beyaz renkte olacak şekilde pişecektir.
Tartoletleri kalıplardan çıkarın ve tabağa yerleştirin.
Buzdolabında beklettiğiniz kremayı içlerine eşit şekilde pay ederek yerleştirin.
Şeftalilerin kabuklarını soyarak yarım ay şeklinde doğrayın.
Kremanın üstlerine gül şeklinde olacak şekilde verev yerleştirin.
Üzerlerine bal gezdirin.
Çikolata ile süsleyin.
Arzuya göre meyvesini değişik kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle.. 



0 yorum: