Çikolata ve nescafeli mozaik pasta,

ÇİKOLATA VE NESCAFELİ MOZAİK PASTA TARİFİ

Mart 19, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



ÇİKOLATA VE NESCAFELİ MOZAİK PASTA

Bildiğimiz mozaik pastayı hayal gücünüzü kullanarak değişik tatlar ve şekilde
pasta görünümlü hale getirmek sizin elinizde..
Her evin hemen her buzdolabında bulunan ve ani gelen misafirlere çayın yanında
hemen keserek servis ettiğimiz ve vazgeçemediğimiz mozaik pastayı bir de
böyle denemeye ne dersiniz...
Hele üzerini de krem şanti ile kaplayarak ,ganaj çikolata dökerek frambuazla süsleyince,
karşınıza nefis bir kolay pasta çıkmış olacak..
Pandispanya ile uğraşamam diyenlere bisküvi ile yapacağınız pastamızı,
aşamaları ile yazıyorum sizlere..
MALZEMELER:
1 kutu (200ml) krema
2 paket (80 gr.lık) biri sütlü biri bitter çikolata
1 yemek kaşığı nescafe
1 çay bardağı süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
800 gr.lık bir pakette 3 adet olan finger bisküvi
ÜZERİNE:
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
80 gr bitter çikolata (ben-mari eritilmiş)
1 kase frambuaz
YAPILIŞI:
Bisküvileri bir naylon torbaya alarak merdane ile üstünden geçerek çok ufak 
olmayacak şekilde kırıklar haline getirin.
Bir küçük tencereye kremayı boşaltın.Toz şekeri ekleyerek orta ateşe alın.
Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve ateşin altını en kısığa alın.Nescafeyi,çikolataları
ekleyerek ,çikolataları eritin.
Çikolatalar eriyince ateşten indirin.Ve bisküvilerin üzerine boşaltın.Hepsini
birlikte karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbının alt kısmını yağlı kağıt ile kaplayın.Kalıbınız 26 cm.çapında olsun.
Karışımı bastırarak düzeltin ve buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Üzerini süslemek için krem şantiyi süt ile çırpın.
Çikolatayı bir kaseye küçük parçalar halinde kırarak yerleştirin.
Çikolata kasesini kaynayan suyun üzerine koyarak çikolatayı eritin.
Pastanız buzdolabında soğuduktan sonra kalıptan çıkararak servis tabağına yerleştirin.
Hazırladığınız krem şantiyi yanlara ve üstüne kaplayın.Krem şantinizden bir kase ayırın.
Erittiğiniz çikolata ılınınca pastanın tam orta kısmından başlayarak çikolatayı boşaltın.
Çikolata kendiliğinden yanlara doğru aksın.
Ayırdığınız krem şantiyi krema sıkma pombasına alarak üstlerine ve yanlarına çiçek
şekilleri vererek süsleyin.
Krem şanti çiçeklerin üstlerine de frambuazları koyarak pastanızı tamamlayın.
İşte çok kolaylıkla hazırlayarak ikram edebileceğiniz görüntüsü ve lezzetiyle
pastanız servise hazır..
Afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 comments: