ANA YEMEKLER,

ÇİĞ BÖREK TARİFİ

Mart 12, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



ÇİĞ BÖREK
MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
su
İÇ HARCI:
300 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
tuz
karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
2 su bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Bir kase içerisine unu alın ve orta kısmını havuz gibi açarak sıvıyağ ekleyin.
Tuzu serpin ve azar azar su ilavesiyle çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
Hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini bir mutfak havlusu ile kapatarak 1/2 saat
kadar dinlendirin.
Bu arada içine koyacağınız malzemeleri hazırlıyabilirsiniz.
Kuru soğanları çok minik olacak şekilde doğrayın yada rendeleyin.
Kıyma,soğan,tuz ve karabiber ekleyerek hepsini karıştırın.Bir iki avuç
su ekleyerek kıymanın biraz yumuşakca olmasını sağlayın.
İç harcımız hazır olduğuna göre şimdi hamuru açabiliriz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar alarak hazırlayın.hepsini tek
tek tatlı tabağı büyüklüğünde açın.Yuvarlak açtığınız hamurun bir yanına 
kıyma harcını sürerek yerleştirin ve diğer taraftaki hamuru üstüne kapatarak,
yarım ay şekli verin.Kızarırken açılmaması için yanını rulo kesici ile keserek
sağlamlaştırın.Yada bir çatal ile yanlarına bastırın.Bütün hamurları aynı şekilde
hazırladıktan sonra bir tavaya sıvıyağını alın ve kızdırın.
Çiğ böreklerini süratli bir şekilde pembe kızartın.Servis tabağınıza bir kağıt havlu
sererek kızaran börekleri çıkarın.
Yanına hazırlayacağınız ayran eşliğinde çiğ böreklerinizi ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle..

0 comments: