ANA YEMEKLER,

PATLICAN KEBAP FIRINDA NASIL YAPILIR..

Mart 08, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar









PATLICAN KEBAP
Patlıcan Kebap adı altında pek çok tarif mevcuttur.Resimde gördüğünüz
ve yazacağım tarif genellikle Güney Doğu Yöresinde yapılan bir çeşitidir.
Hepsi çiğden hazırlanarak tepsiye sırasıyla dizilen ve genellikle o yörelerde
pişmesi için fırınlara gönderilen bir yemektir.Aslında kuzu kıyması ve bolca
yağlı olmasıyla meşhurdur.Ama biz biraz kendi damak zevkimize göre,
değişiklik yaparak dana kıyması ve az soğan rendesi kullandık.Evde ki
fırınlarımızla da pişirmeye çalıştık.Yapılışı son derece kolay olmakla birlikte,
patlıcanların tuzlu suda beklemeleri biraz zaman alıyor.
Acı suyu çıkan patlıcanlar fırında pişerken daha bir lezzetli oluyor.
Haydi yapalım o zaman..
MALZEMELER:
750 gr orta yağlı tek çekim dana kıyma
4 adet büyükçe kemer patlıcan
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı zeytinyağ
2 adet büyük domates
6-7 adet köy biberi
1 adet küçük kuru soğan
8-10 diş sarımsak
tuz
Kırmızı biber
YAPILIŞI.

Patlıcanların sap kısımlarını keserek ikişer parmak kalınlığında doğrayın.
Genişçe bir kaseye su ve tuz koyarak patlıcanları ekleyin ve 1 saat,arada
suyunu değiştirerek bekletin.Acı suyu tamamen çıksın.
Bir başka kase de kıymayı,rendelenmiş soğanı,tuzu ve kırmızı biberi
karıştırın ve yoğurun.Patlıcan halkaları büyüklüğünde köfteler olarak yuvarlayın.
Sayı olarak her patlıcanın önüne koyacak şekilde sayabilirsiniz.
Domates ve biberleri de irice doğrayın.
Fırına vereceğiniz tepsinizi tereyağ ile bolca yağlayın.
Bir patlıcan bir köfte olarak sıralayın.Ara boşluklara domates ve biber yerleştirin.
Sarımsakları da bütün olarak aralara koyun.
Tepsiniz hazır olduğunda zeytinyağını hepsinin üzerine gelecek şekilde
gezdirin.
Tepsinizi yağlı kağıt ile kapatın.
180 derece de ısıstılmış fırında 1 saat 15 dakika pişirin.
ÜZERİNE SOS:
1 yemek kaşığı biber püresi (ev yapımı biber salçası)
Az su ve zeytinyağ ile ateş üzerinde bir iki dakika kaynatın.
Servis yaparken patlıcan kebabınızın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun..
Sevgiyle..








0 comments: