ANA YEMEKLER,

ET SOTE (SAÇ TAVA'DA) NASIL YAPILIR..

Mart 08, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



ET SOTE (SAÇ TAVA'DA)
Hemen her kesimin severek yaptığı et soteyi saç tava içerisinde hazırlamaya
ne dersiniz?
Kalabalık misafirler geldiğinde yada pikniğe gidildiğinde hemen oracıkta yakılan
ateşin üzerine yerleştirdiğimiz sacın içerisinde keyifle hazırlıyarak bazen ekmeğin
arasına koyarak yediğimiz bazen de yanında pilavla tabağa aldığımız bu yemeği
bir de birlikte hazırlıyalım.Biraz da acı biber katarsak gerçekten nefis olur.
Kuzu eti yemeyenler için sizlere dana etiyle nasıl yapabileceğinizi anlatacağım.
Her ne kadar çabuk pişmesi açısından kuzu eti tercih edilse de dana etiyle de pek 
ala çok yumuşak ve lezzetli pişirebilirsiniz.
Aşamaları sabırla ve atlamadan yaptığınız takdirde yumuşacık ve lezzetli bir et sote,
üstelikte saç tava içerisinde görüntüsüyle ve bereketiyle misafir ağırlamakta
sizlere kolaylık sağlayacaktır.
Vereceğim ölçüler 4 kişinin bolca yiyebileceği ölçülerdir.
MALZEMELER:
500 gr dana sotelik kuşbaşı et
3 adet kuru soğan
8 adet köy biberi
4 adet büyük domates
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Kırmızı biber
1 su bardağı ılık su
YAPILIŞI:
Kuşbaşı doğranmış etinizi zeytinyağ ile birlikte saç tavanıza alın ve orta ateşte kavurmaya
başlayın.Saç tavalar ince olduğu için çok yüksek ateşte yanlardan yanacağı için,
orta ateşte kavurmayı tercih ediyoruz.
Etler kavrulurken,kuru soğanı küçük doğrayarak hazırlayın.Domateslerin kabuklarını 
soyarak küp doğrayın.Biberlerin iç çekirdek kısmını çıkarın ve halka doğrayın.
Sarımsakları da halka doğrayın.
Etler suyunu bırakıp,tekrar suyunu çekince önce soğanları ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya
kadar kavurmaya devam edin.Bu arada etler de yumuşamaya başlayacaktır.
Şimdi sırada sarımsaklar ve biberler var..onları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
5-6 dakika da biberlerle birlikte kavurun.
Ve sırada domatesler var haydi onları da ekleyin.Ve hepsini birlikte karıştırın.
Tuzunu,kırmızı biberini,tereyağını ve ılık suyu ekleyerek kısık ateşe alın,ve üzerini
bir kapakla kapatın.
Yarım saat kapalı olarak pişirin.
Eğer suyunu çok çektiyse az bir şey daha ekleyebilirsiniz.Çünkü bu et sote
olduğu için biraz sulu güzel olacaktır.Tabi tercih sizin..ekmek banmak istiyorsanız
biraz sulu olmasında fayda var .
Yumuşacık etler ve diğer malzemelerin karışımıyla et soteniz servise hazır..
Masanın ortasına saç tavayla birlikte yerleştirir ve servis yapabilirsiniz.
Yanında yapacağınız yeşil salata ve pirinç pilavı sizlere bir akşam yemeği
menüsü olacaktır.
Afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 yorum: