ANA YEMEKLER,

ASKER SALATASI YAPIMI

Mart 08, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar


ASKER SALATASI

MALZEMELER:
4 adet büyük patates
1 çay bardağı dolusu konserve bezelye
1 çay bardağı dolusu küp doğranmış haşlanmış havuç
4 adet salatalık turşusu
4 yemek kaşığı mayonez
1 adet limonun suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağ
tuz
YAPILIŞI:
Patatesleri ve havucu haşlayın ve havucu küçük küpler halinde doğrayın.
Eğer bezelyeniz de konserve değilde onu da bir taşım haşlamanız gerekecek.
Patatesleri bir kaseye alarak rendeleyin.İçine havuçları,bezelyeleri ekleyin.
Turşuları da küp doğrayarak ilave edin.
Limon suyunu zeytinyağ ve tuz ile karıştırın.
Salatanıza ekleyerek güzelce karıştırın.
Ben şekilli bir tabağa yerleştirerek ters çevirdim.Sizlerde kendi 
zevkinize göre süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Bu salata hem çay saatlerinde hemde yemek ikramlarınızda rahatlıkla
servise sunabileceğiniz kolay bir salatadır.
Afiyet olsun..
Sevgiyle..

0 yorum: