sütlü tatlılar,

ŞEFTALİLİ TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ

Mart 08, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


ŞEFTALİLİ TAVUK GÖĞSÜ

MALZEMELER:
2 adet büyükçe şeftali
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 paket kaymaklı bisküvi (69gr)
1 çorba kasesi yaban mersini
TAVUK GÖĞSÜ MALZEMELERİ:
1 kg.süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya + vanilya aroması
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı toz şeker
YAPILIŞI:
Şeftalinin birini ortadan ikiye bölün ve yarım ay şeklinde dilimleyin.
Bir tabağa alarak pudra şekeri ekleyin ve bekletin.
Süt,şeker,un ve nişastayı bir tencereye alarak karıştırın.Orta ateşte karıştırarak
koyu bir kıvam alana kadar pişirin.Ateşten indirdikten sonra tereyağını ekleyin
ve mikserle 15 dakika macun gibi sünene kadar çırpın.
Bisküvileri bir naylon torbanın içine alın ve merdane ile üzerinden
geçerek ufalayın.
Kalan şeftaliyi ,şekerle beklettiğimiz şeftali suyu ile birlikte rendeleyin ve bir 
kasede bekletin.
Yarım ay kesilen şeftali dilimlerini sırayla önce bardakların en altına,üstüne bisküvü
kırıntıları,üstüne tavuk göğsü olarak kat kat döşeyin.
Aralara yaban mersinlerini serpiştirin.
Bardaklar eşit dolduktan sonra en üste tabakta beklettiğiniz şeftali rendesini
paylaştırın.
Buzdolabında en az 1 saat bekleterek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Srvgiyle..

0 comments: