ANA YEMEKLER,

TÜRLÜ-DÜDÜKLÜ TENCEREDE TÜRLÜ NASIL YAPILIR

Mart 26, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



TÜRLÜ

MALZEMELER:
1 kg.kemikli dana antrikot
2 adet büyük kemer patlıcan
2 adet kabak
3 adet patates
6-7 adet çarliston biber
250 gr taze fasulye
3 adet domates
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5 yemek kaşığı zeytinyağ
2 su bardağı su
tuz
karabiber
kırmızı biber
(Acı sevenler kurutulmuş acı biberlerden ekleyebilir)
YAPILIŞI:
Düdüklü tencerenize zeytinyağını alarak orta ateşte kızdırın ve etleri ekleyerek
çevirerek etleri mühürleyin.İçlerindeki suyun çıkmaması için tencereniz kızgın olsun.
Etlerin renkleri değişerek üzeri kabuk halini alınca suyunu ekleyerek kapağını kapatın
ve 10 dakika orta ateşte pişirin.
Sizde bu arada sebzeleri ayıklamaya başlayın.
Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
Tuzlu su dolu bir kasede bekletin.
Patateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın,kabakları da aynı şekilde doğrayın.
Hepsinin aynı büyüklükte olmasına dikkat edin.
Fasulyelerin kenar kısımlarını ayıklayın ve ikiye bölün.Biberlerin iç çekirdek kısmını
çıkararak halka doğrayın.
Domatesleri kabukların soyun ve küp doğrayın.Sarımsakları da halka kesin.
Şimdi gelelim pişen etleri üzerine sebzeleri sırayla en geç pişenden başlayarak
sıralamaya..fasulya,patlıcan,patates,kabak ,domatesler biberler ve sarımsaklar 
olarak yerleştirin.
Tuz ve biberlerini ilave ederek tekrar kapağını kapatarak 20 dakika daha pişirin.
Pişerken çıkardığı mis gibi kokusuyla iştah açıcı ve lezzetli türlünüz servise hazır.
Yanında pişireceğiniz pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 comments: