hamur işi,

UN KURABİYESİ TARİFİ

Mart 31, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar


UN KURABİYESİ

MALZEMELER:

250 gr oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı mısır nişastası
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:
Margarini sıvıyağ ve pudra şekeri ile birlikte krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Un,nişasta ve kabartma tozunu eleyin ve azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacaktır.
Üzerini streçle örterek buzdolabında 15 dakika bekletin.
Dinlenen hamuru 3 parçaya ayırın.
Her bir parçayı rulo yapın.Yüksekliği 1,5 parmak kadar olsun.
Üzerlerine çatalla boydan boya çizik atın.
3 cm.eninde ister düz isterseniz verevine keserek fırın tepsisine dizin.
170 derece de ısıstılmış fırında 15 dakika pişirin.
Pişirme süresine dikkat etmeniz gerekmektedir.
Fırından hemen çıkarın ve üzerini bir mutfak havlusu ile örterek soğutun.
Soğuyan kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serperek servis tabağına
yerleştirin.

Afiyet olsun.
Sevgiyle...

0 yorum: