Bülbül yuvası,

BÜLBÜL YUVASI...BAKLAVA YUFKASI İLE YAPILIŞI

Nisan 19, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


BÜLBÜL YUVASI

Merhabalar,
Hazır baklava yufkaları artık bazı tatlıları kolay yapılabilir hale getirdi.
Çalışan bayanlara zamandan tasarruf olarak en kolayından yapılabilecek 
tarifler vermekte bizlere kaldı.
Tarihlerine dikkat ederek alacağınız ve markasına güvendiğiniz bu yufkalar
alıştığımız tatları ,ama zaman yok yapamam dediğinizde imdadınıza yetişiyor.
Şimdi sizlere yazacağım tarifte alıştığımız bir tatlı olan Bülbül Yuvasının
en kolayından yapılabileni..
MaLZEMELER:
17 adet Baklava Yufkası
150 gr iri çekilmiş ceviz
125 gr eritilmiş tereyağ
ŞERBET:
3 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim portakal 
ÜZERİNE:
Kaymak
File Antep Fıstık
YAPILIŞI:
Tatlımızın önce şerbetini hazırlıyarak soğumaya bırakalım.
Oda sıcaklığında soğuyan şerbetler tatlılarda daha güzel bir lezzet
bırakmakta.ve tatlının şerbeti çekmesi tam kıvamında olmaktadır.
Tereyağını eritip ılıtın,cevizleri bıçakla keserek bir tabağa alın ve 
tezgahınızda önünüzde olsun.Şimdi gelelim hazırlamaya;
Bir yufkayı serelim ve tereyağ ile yağlayalım üzerine ceviz serpelim ve 
oklava ile saralım.
Ve oklavada olan yufkayı iki ucundan ortaya doğru toplayarak büzdürelim.
Ve oklavadan güzelce çıkaralım.

Resimde görüldüğü gibi yufkayı büzdürün.
Bu aşamada üstüne fırça ile tekrar tereyağ sürün.

İki ucunu döndürerek yuvarlayın ve tepsiye dizin.

Yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın ve kalan tereyağını
üzerlerine sürerek fırınlayın.
175 derece de sıcak fırında takribi 25 dakika kadar pişen tatlılar
ilk sıcağı çıkana kadar bekletilmelidir.
Oda sıcaklığında soğuttuğunuz şerbeti tatlıların üzerine gezdirin.
2-3 saat şerbeti çekmesi için bekletin.
Servis tabağına aldığınız tatlıların orta kısımlarına kaymak ve üzerine
file fıstık serperek ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle...

Her bir yufka bir tatlı olacağından kişi başına hesap ederek arttırabilir
yada azaltabilirsiniz.

0 comments: