ANA YEMEKLER,

LEVREK BUĞULAMA NASIL YAPILIR

Nisan 17, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



LEVREK BUĞULAMA

MALZEMELER:
1.250 gr ayıklanıp fleto kesilmiş levrek balık
500 gr mantar
1 adet kapya biber
4 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet büyük kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağ
3-4 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı tane karabiber
SOS:
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
200ml.krema
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Balıkları yıkayarak süzdürün ve en büyük boy borcama yerleştirin.
Tuz ve tane karabiberleri ekleyin ve bir kenara alın.
Havuç ve patatesleri küçük küpler halinde,biberi halka doğrayın.
Genişçe bir tavaya zeytinyağını alın ve kuru soğanı yarım ay şeklinde
doğrayarak ilave edin ve orta ateşte kavurmaya başlayın.
Sarımsakları ve küp doğradığınız sebzeleri de ekleyerek kavurmaya
devam edin.5 dakika kavurmanız yeterli olacaktır.
Mantarları ıslatmadan kabuk kısımlarını soyarak halka doğrayın
ve sebzelere ekleyerek karıştırın.

2-3 dakika kadar da mantarlarla birlikte kavurun.
Sebzeler ezilmeden kısa sürede kavurmak yeterlidir.
Sebzelerimiz hazır olduğuna göre şimdi sosunu hazırlıyabiliriz.
Derince bir tavayı daha ateşe alın ve tereyağı eriterek unu ekleyin.
Pembeleşen una süt ve suyunu ilave ederek 2-3 dakika kadar kaynatın.
Bu arada devamlı karıştırın.
Kremayı bu aşama da ekleyebiliriz.Kremayı ekleyerek karıştırın ve ateşten indirin.
Az miktar da tuz ekleyebilirsiniz.Balıkların üzerinde de tuz ve karabiber
olduğu için tuzu dikkatli kullanmakta fayda var.

Sosumuzun kıvamı resimde görüldüğü gibi olacaktır.
Şimdi gelelim hepsini birleştirerek pişirmeye;
Borcamın içine yerleştirdiğiniz balıkların üzerine sebzeleri alın ve eşit bir
dağılım yapın.

Resimlerle sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum.
Ve sosunu da ilave edelim.

Sosunu da sebze ve balıkların üzerine ekledik.


Borcamın üzerini önce yağlı kağıt ile sonra folyo ile sıkıca kapatın.
Ve 200 derece de ısıttığınız fırında 1 saat pişirin.
Muhteşem bir lezzeti ikram etmek sizlere kalmış..
Afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 comments: