hamur işi,

TART KALIBINDA PİZZA NASIL YAPILIR

Nisan 15, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


TART KALIBINDA PİZZA

MALZEMELER:
2 adet orta boy patates
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİNE:
75 gr sucuk
75 gr kaşar peyniri
1 adet domates
1 adet sivri biber
YAPILIŞI:
Patatesleri soyarak küçük küpler halinde doğrayın.Hamuru yoğuracağınız kaseye alın.
Yoğurdu,zeytinyağını ve yumurtaları ekleyerek karıştırın.Unu ve kabartma tozunu eleyin
ve karışıma ilave edin.Tuzunu ve baharatlarını ekleyerek tekrar karıştırın.Sucuğun
az bir miktarını üzeri için ayırın geri kalanı küçük küpler halinde keserek hamura
ekleyin.
Tart kalıbınızı bolca tereyağ ile yağlayın ve unlayın.(fazla unu silkeleyin.)
Hamuru kalıba her tarafı eşit olacak şekilde yerleştirin.
Fırınınızı 175 derece de ısıtın ve 25 dakika pişirin.
Fırından çıkınca biraz ılınmasını bekleyin.
Ayırdığınız sucuğu Halka  şeklinde doğrayın.
Domatesleri de aynı şekilde kesin.
Kaşar peynirini rendeleyin.
Tart pizzanın tam orta boşluğuna önce kaşar peyniri rendesini serpin.
Üzerine sucuk dilimleri ve domatesleri yerleştirin.
Tam orta kısmına da iç çekirdek kısmını çıkardığınız sivri biberleri ekleyin.
Fırını tekrar 180 derece de ısıstın ve kaşar peyniri eriyinceye kadar tekrar
fırınlayın.Bu süre 10 dakikayı geçmesin.
Şimdi servis tabağına alacağınız tart pizzanızı dilimleyerek servise
sunabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle...

Tekrar fırınlamadan önceki hali..

Servise sunulacağı zaman ki dilimlenmiş hali...


0 comments: