Çılgın Kek,

ÇILGIN KEK TARİFİ

Nisan 02, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



ÇILGIN KEK

Adının niye çılgın olduğunu merak edenleriniz olacak hemen  yazayım.
Bu kek yada pasta görünümlü kek pişireceğiniz kalıp içerisinde malzemelerin
karıştırılması ile yumurtası olmayan az bir malzemeyle yumuşacık pişen bir
kek olmasından ,çok çabuk hazırlanarak 20-25 dakika pişerek hazırlanmasınmasından
dolayı adı ÇILGIN KEK olarak konmuştur.
Sizlerde denediğiniz zaman hem sevecek hemde önce tereddüt etsenizde,
yerken lezzetinden ötürü alışkanlık yapacaksınız.
Vereceğim ölçüler 20 cm.çapında yuvarlak yada kalp şeklinde kelepçeli
kalıbı içindir.Eğer kalıp içerisinde karıştıracak ve fırınlayacaksanız ,kalıbın 
alt kısmını yağlı kağıt ile kaplayınız.
Gelelim malzemelere..
MALZEMELER:
190 gr Un ( 1,5 su bardağı)
100 gr toz şeker (1/2 su bardağından az fazla)
25 gr kakao
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
70 gr sızma yada kanola yağı (5 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı elma sirkesi
240 ml.sıcak su (1 su bardağı dolusu)
1 fiske tuz
ÜZERİ İÇİN:
200 ml krema
240 gr bitter ve sütlü çikolata karışık
2 adet Muz
YAPILIŞI:
Un,kabartma tozu,kakao ve tuzu eleyerek kaseye alın.
Toz şekerini ekleyerek karıştırın.
Yağını,sirkeyi ve vanilyayı ekleyin.
Suyunu vererek koyu kıvamlı bir hamur elde edin.
Eğer kalıp içerisinde karıştırdınız ise üzerini bir mala ile düzeltin.
Eşit dağılmasını sağlayın.
180 derece de ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin ve kalıpta soğutun.
Bu arada üzerine dökeceğiniz ganaj çikolatayı hazırlıyabilirsiniz.
Küçük bir kaseye kremayı alın ve kaynama noktasına gelene kadar 
orta ateşte ısıtın.
Ateşten indirdiğiniz kremeye küçük parçalara böldüğünüz çikolataları
ekleyerek el çırpıcısı ile çırpın.
Ganajınız çırptıkça koyulaşacaktır.
Kekiniz soğuduysa kalıbından çıkarabilirsiniz.
Servis tabağına aldığınız kekin üzerine çikolatasını sürebilirsiniz.
Kalın katmanlı bir çikolata olacaktır.
Muzları halka doğrayarak etrafına süsleyin.
İşte kolayca hazırlıyarak sunabileceğiniz kek yada pasta görünümlü
kekiniz dilimlenmeye hazır..
Afiyet olsun..
Sevgiyle

0 comments: