Dantel Kek,

DANTEL KEK TARİFİ VE YAPILIŞI

Nisan 23, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



DANTEL KEK
MALZEMELER:
KEK İÇİN:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu + 1çay kaşığı karbonat
(bunların üzerine 2-3 damla limon damlatın.)
2 su bardağı un
YAPILIŞI:
Her zaman yaptığımız hatta bazen evde ne varsa onunla yapayım,
dediğimiz türden ve dikdörtgen borcama dökerek pişirdiğimiz bir kek..
Ama bir değişiklik olsun diye kek hamurunu hazırladığımızda içine 1-2
damla gıda boyası katarak kırmızı olmasını sağlayabilirsiniz.
Hepinizin bildiği üzere şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın.
Süt ve sıvıyağını ekleyin.Un ,karbonat ve kabartma tozunu ekleyerek
kek hamurunu hazırlayın.Bu kekin üzerine ben dikdörtgen bir örtü ile
şekil vereceğim için dikdörtgen borcam da pişirdim.Çünkü örtümle
borcamın ebatları aynıydı.Sizler farklı boyutlarda kalıplarda da pişirebilirsiniz.
Kekimizi 175 derece de ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin ve 10 dakika
bekletin.Daha sonra 8 no.örgü şişinizle kekin üzerinde delikler açın.
Delikler kekin en altına kadar gitsin.
Ve gelelim sosuna;
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1/2 paket çikolata
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı likör (isterseniz eklemeyebilirsiniz.)
Sos malzemelerinin hepsini küçük bir tencereye alarak,orta ateş
üzerinde karıştırarak pişirin.Sulu bir sos olacaktır.
Ateşten alın ve ılıtın.Ilınan sosunuzu kekin üzerinde açtığınız deliklerden
içeriye boşaltın.
Gelelim Kremasına;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
75 gr tereyağ
YAPILIŞI:
Krem şanti ve tereyağ hariç bütün malzemeleri bir tencereye alarak
orta ateşte karıştırarak pişirin.Koyu bir kıvam alan kremayı ateşten indirin.
Tereyağ ekleyin ve çırpın.
Toz halinde krem şantiyi de ekleyerek tekrar çırpın.
Nefis bir kremanız hazır.Bu arada ılınmışta olacaktır.
Keki borcamdan çıkarmadan çıkarmadan kremayı üzerine sürün.
1/2 saat kadar buzdolabında bekletin.
Şimdi gelelim adını alan dantele şeklini vermeye..
Seçtiğiniz bir dantelinizi kremanın üzerine yerleştirin.
Üzerine çay süzgeçi ile kakao serpin.Ve dikkatliçe örtüyü
üzerinden kaldırın.Kakao dantelin şeklini kekinizin üzerine
çıkaracaktır.
Kare dilimler halinde keserek ikrama sunabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle..

0 comments: