ANA YEMEKLER,

BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ

Nisan 24, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



BROKOLİ ÇORBASI

Lahanagiller familyasından olan BROKOLİ adından da anlaşılacağı gibi
İtalyan kökenli bir bitkidir.
bol miktarda diyet lifi ve vitamin içerdiğinden çocukların gelişimin de
ve diyet programında olanlar için en çok tercih edilen ve diyet listelerinde
yer alan bir yiyecektir.
Kısa sürede pişmesi ve damak zevkinize göre hazırlanmasıyla,et yemeklerinin
yanında garnitür olarakta tercih edilmektedir.
Genellikle ya çorba olarak yada haşlayıp tatlandırılarak sofralarda yerini alır.
Bugün biz çorbasını hazırlıyacağız..
Her ne kadar diyet dediysekte çorbayla kendimizi şımartalım ve
bir yaramazlık yaparak krema ile tatlandıralım.
Hiç sevmiyorum ama faydalı arada yemeliyim diyorsanız ,o zaman
tercihiniz çorbadan yana olacaktır.
İşte MALZEMELER:
1 adet orta büyüklükte Brokoli
1 dolu yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
4 su bardağı su yada et suyu
100ml.krema
tuz
karabiber
YAPILIŞI:
Brokoliyi haşlayacağınız tencereye sadece kök kısmı suda kalacak
şekilde yerleştirin.Yani brokolinin yarısına kadar su ekleyin.
Üst kısımları suyun buharı ile haşlanacaktır.
Tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika haşlayın.
Sudan çıkarın süzdürün ve rondodan geçirin.
Çorbayı pişireceğiniz tencereye zeytinyağını alın ve un ekleyerek 
kavurmaya başlayın.
Pembeleşen una tereyağını ilave ederek eritin.
Brokoli püresini,tuzunu ve suyunu ekleyerek karıştırın.
Hafif koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Ve kremayı ekleyerek 5 dakika da kremayla birlikte kaynatın.
Ve çorbanız servise hazır.
Karabiber serperek kaselere alabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 comments: