ANA YEMEKLER,

ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA PİLAKİSİ TARİFİ

Nisan 24, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


ZEYTİNYAĞLI TAZE BARBUNYA PİLAKİSİ
MALZEMELER:
750gr taze barbunya
1 adet büyük kuru soğan
5 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet patates
3 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Yapılışını anlatmadan önce söylemeliyim ki zeytinyağlı yemekleriniz de 
özellikle hakiki zeytinyağ kullanın ve domates ilave edilen zeytinyağlılar da
kesinlikle salça kullanmayın.
Gelelim yapılışına
Barbunyaları bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyerek
orta ateşte,barbunyaların kara suyu çıkıp hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Çok haşlamamaya dikkat edin.Taze barbunya olduklarından bu işlemi
sadece barbunyaların kara suyunu çıkarmak için yapmaktayız.
Pilakilerin sunumda ki renk ve görüntüleri önemlidir.
Barbunyalar hafif haşlandı ve hemen süzgeçe alın ve soğuk sudan geçirin.
Kuru soğanı yarım ay şeklinde ince doğrayın ve düdüklü tencereye alın.
Zeytinyağını ekleyerek kısık ateşte kavurmaya başlayın.
Havuçu ve patatesi soyarak küpler halinde doğrayın.Sarımsakları da
halka doğrayın.Ve sırayla hepsini kavrulan soğanlara ekleyin.
Domatesleri rendeleyin ve kavrulan sebzelere ilave edin.
2-3 dakika kadar sebzeler domateslerle birlikte kavrulsun.
Ve barbunyaları,tuzunu,şekerini ve suyunu ekleyerek düdüklü tencerenin
kapağını kapatın.20 dakika kısık ateşte pişirin.
Eğer kuru barbunya kullanacaksanız barbunyaları geceden ıslatın ve haşlarken
suyunu bir kaç kez değiştirin.
Ve pişirme sürelerini biraz daha uzun tutun.
Servis tabağına aldığınız taze barbunyanızı maydanoz ile süsleyerek ,
soğuk servis yapın.
Afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 comments: