ANA YEMEKLER,

HAVUÇLU RULO NASIL YAPILIR

Nisan 28, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar


HAVUÇLU RULO

Bu tarifi salatalar grubuna mı koysam yoksa çay sofralarında ikram
edildiği için poğaçalar grubuna mı koysam bilemedim.
Ve salatalar bölümünde karar kıldım.
Havuç hem yemeklerde hem salatalar da hemde kek ve pastalarda 
sıkça kullandığımız bir sebze olduğundan bu sefer de pandispanya
olarak hazırladık.Ve ortaya çıkan görüntü muhteşemdi.
Rulo pasta görüntüsünde ,krema yerine az sarımsaklı süzme yoğurdu
ile tam bir lezzet şöleni oldu.
Bir dilim yeterli olmamakta haberiniz olsun.
MALZEMELER:
2.5 su bardağı rendelenmiş havuç (takribi 2 büyük havuç)
1 yemek kaşığı zeytinyağ
3 adet yumurta
1 çay bardağı (ajda) süt
1/2 çay bardağı (ajda) zeytinyağ
4,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
İÇİNE SÜRMEK İÇİN:
1 çorba kasesi süzme yoğurt
2 diş sarımsak
6 dal dereotu
YAPILIŞI:
Rendelediğiniz havuçları 1 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyerek tavaya alın.
Orta ateş üzerinde 5 dakika kadar kavurun ve soğutun.Hafif yumuşaması yeterlidir.
İki ayrı kase alarak yumurtaların sarısı ve beyazı olarak ayırın.
Yumurta beyazlarını kar haline gelene kadar mikserle çırpın ve bir kenara alın.
Diğer kasede bulunan yumurta sarılarına havuc rendesini,sütü ve zeytinyağını 
ekleyerek karıştırın.
Un,kabartma tozu ve tuzu eleyin ve karışıma ilave ederek karıştırın.
Bu karışıma kar haline getirdiğiniz yumurta beyazlarını 3 seferde
aşağıdan yukarıya doğru çevirerek ekleyin ve yedirin.
Bu işlemi yaparken yumurta beyazlarını söndürmemeye dikkat edin.
Büyük fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın ve hamur karışımını
eşit olacak şekilde tepsiye boşaltın.Ve hatta yağlı kağıdınızı tekrardan
yağlarsanız rulo işlemi esnasında daha da rahat edersiniz.
Tepsiye döktüğünüz hamurun içindeki havanın çıkması ve eşit 
dağılımı için mutfak tezgahına 3 kez vurmanız iyi olur.
Bu arada fırınınız 175 derece de ısınmış olsun.
Hamuru fırına verin ve tam 12 dakika pişirin.
İlk sıcağı çıktıktan sonra tepsiden mutfak tezgahına alın ve üzerine bir
yağlı kağıt daha sererek rulo kıvırın.İki yağlı kağıt hamurun kırılmasını
önleyecektir.Ve kağıttan rahat çıkacaktır.
Rulonuz soğurken sarımsakları az tuz ile havanda dövün ve süzme
yoğurt ile karıştırın.Dereotunu ince doğrayarak yoğurda ekleyin.
Şimdi soğumaya bıraktığınız ruloyu açalım ve kağıtlarından çıkaralım.
Her tarafını yoğurtlu karışımla kaplayın ve tekrar sıkmadan rulo kıvırın.
Zar inceliğinde kestiğiniz havuç şekilleri ile üzerini süsleyerek
ikrama dilimleyerek alabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgiyle..


0 yorum: