CUPCAKE/MUFFİN,

ÇİKOLATA KAPLAMALI HURMA CUPCAKE YAPILIŞI

Mayıs 20, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar




ÇİKOLATA KAPLAMALI HURMA CUPCAKE'LER

Merhabalar,
Ramazan ayına girmemize az bir süre kala evlerde sanırım bir çok hazırlıklar yapılmakta..
Bizim ev'de onlardan biri..Ramazan bizim ev de çok keyifle ve güzellikle karşılanır..Açıkçası
her zaman hamur işi yapsakta sanki Ramazan ayında özellikle yapmak gerekiyor gibi geliyor.
Bir de benim gibi her gece taze taze hamur işleri hazırlamayı seviyorsanız o zaman sıraya koymak 
gerekiyor yapılacak börek ve çörekleri..
Bunun yanı sıra iftariyelikler de sofralarda yerini alacak.Tatlıları unutmayalım..İftar sofraları ziyafet-
lerinde gözümüz bir türlü doymadığından yenildiğinden fazla bir sürü yemek hazırlarız.Bereketli sof-
ralar güzeldir.Paylaşmak ,misafir ağırlamak ,çoluğa çocuğa örnek olmak,gelenek ve göreneklerimizi
göstermek güzeldir.Ramazanın kendine has bir güzelliği vardır.Ve dikkat ederseniz sofralarımız hep 
bereketlidir.
Hurmaya gelince,bir çoğumuz orucumuzu hurma ile açmayı severiz ve markete her gittiğimiz de
alırız.Ben öyle yapanlardanım doğrusu..hem seviyorum hemde hurma ile değişik tarifler denemek,
o lezzeti farklı ikramlarda sunmak hoşuma gidiyor.
Bu tarifte işte öyle çıktı ve tam benim damak zevkime göre,ama kime ikram ettiysem de çok beğendi.
Eğer sizlerde benim gibi hurma sevenlerdenseniz bu tarif tam size göre..
Hurmaları deep freez'de stoklayın hazır bollaşmaya başladığında..çünkü hurma ile tariflerim daha 
bitmedi..sırayla sizlerle paylaşacağım.Şimdi bu güzel görüntü ve lezzet nasıl çıktı ortaya gelin birlikte
bakalım..Ben yazayım siz okuyun ve mutfağa girerek kolları sıvayın..
MALZEMELER:
-250 gr çekirdeği çıkarılmış hurma(çekirdeksiz olarak tartın)
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı ceviz içi (cevizleri bıçak ile irice doğrayın)
-3 adet yumurta
-80 gr yumuşak tereyağ (takribi 1 dolu yemek kaşığı 80 gr ediyor)
-1 tepeleme yemek kaşığı un
-1 paket kabartma tozu
-ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN:
-80 gr bitter çikolata
-80 gr sütlü çikolata
- Ben - mari usulü eritilmiş.
-SÜSLEMEK İÇİN:
-Antep fıstık tozu
Malzemelerinizi mutfak tezgahına hazırladıysanız şimdi birlikte hazırlamaya geçebiliriz.
Bir tavsiyem de bir mutfak terazisi edinmeniz,çok uygun fiyatlarla alabileceğiniz ve mutfağınız da
size gerçekten çok faydası olacak bir mutfak gereci.
-İlk önce mikser kabınıza yumurtaları alın ve çırpmaya başlayın.İlk 3 dakikadan sonra toz şekeri
ekleyerek birlikte çırpmaya devam edin.Toz şeker eriyince hepsi birlikte yoğun ve köpük köpük
bir hale gelecektir.Onlar çırpıla dursun sizde hurmaları çok ince ve küçük doğrayın.
-Yoğun hale gelen karışıma hurmaları ekleyin.
-Yumuşak tereyağını,cevizi ve kabartma tozunu ilave edin,karıştırın.
-Şimdi sırada un var.haydi onu da ekleyerek şöyle bir karıştırıp toparlayın.
-Dikdörtgen borcamı bolca yağlayın ve unlayın.Fazla unu silkeleyin.
-Karışımı borcama boşaltın.
-Fırınınızı 175 derece de ısıtın.Lütfen ısı ayarlarına dikkat edelim.Verdiğimiz ölçüler ve pişirme önerileri genellikle ısıtılmış fırınlarda olduğu için özenle hazırladığınız çoğu tarif yalnış pişirme sonucu hüsrana uğrayabilir.
-Borcamı fırın verelim ve 15-20 dakika kadar (üzeri kahverengi olana kadar) pişirelim.
-Fırından çıkarınca bir kaşık yardımıyla hepsini karıştırın.Ve soğutun.
-Bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın.
-Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yağlı kağıdın üzerine sıralayın ve buzdolabında 
1 saat bekletin.
- Bir saat sonunda elinizi soğuk su ile ıslatarak tam bir yuvarlak olmasını sağlayın.
-Ben mari usulü erittiğiniz çikolataya batırın çıkarın.Üzerine toz halinde ki antep fıstığı serperek
servis tabağına yerleştirin.
-Nefis bir lezzet sofralarda yerini alsın ve lezzetiyle evdekiler neşelendirsin.
-Hurmalı lezzetler yapmaya devam edeceğiz,takipte kalın lütfen..
  Herkese hayırlı,bereketli ramazan'lar..
Afiyet olsun..
Sevgiyle...


ÇİKOLATA KAPLAMALI HURMA CUP CAKELER..

0 comments: