Börekler,
TAVA'DA BÖREK NASIL YAPILIR ?
TAVA'DA BÖREK
Merhabalar,
Çabucak hazırlıyabileceğiniz bir tarif daha...
Habersiz gelen misafirleriniz için,çay demleme sürecinde hazırlıyabileceğiniz bir tarif..
Tabi hemen alabileceğiniz yufkanız var ise,yada su böreği yapamıyorum diyorsanız su böreği
lezzetinde bir börek diyebiliriz.
Eğer tereyağ da kullanırsanız harika olur .
Yufka adedini tavanızın büyüklüğüne yada kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.
Benim vereceğim tarif 3 yufka ile yapılıyor ve 30cm.çapındaki tavaya tam geliyor.
Daha küçük bir tava düşünüyorsanız 2 yufka yeterli olacaktır.
Şimdi başlayabiliriz..
MALZEMELER:,
_ 3 adet hazır yufka
_ 125 gr tereyağ
_ 1 adet yumurta
_ 1 su bardağı su
_ 3 yemek kaşığı zeytinyağ
_ İÇ HARCI:
_ Beyaz peynir + maydanoz
YAPILIŞI:
_ Tereyağını eritin ve ılıtın,yumurtayı ekleyerek çırpın.
_ Yufkanın birini masaya serin ve sos gezdirin.Bir fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sosu
sürün.
_ Yufkayı ortadan ikiye kesin yada peyniri yufkanın her tarafına gelecek şekilde serpin ve yufkayı
alt ve üst kısmından rulo sarmaya başlayın.
_ Alt resimde görüldüğü gibi...
Her iki ucundan rulo kıvırarak ortaya kadar gelerek tam ortada ikiye kesebilirsiniz.
Resimde görüldüğü gibi...
Ve ilk ruloyu gül şeklinde kıvırarak tavanın tam orta kısmına yerleştirin.
Diğer ruloları da aynı şekilde hazırlıyarak etrafına dolayın.
Böreğiniz üzerine 1 su bardağı su ekleyin ve 5 dakika bekletin.
Daha sonra suyu süzün ve zeytinyağ gezdirin.
Böreğiniz pişmeye hazır,kısık ateş üzerine alın ve kapağını kapatarak pişirmeye başlayın.
Alt kısmı pişen böreğinizi bir kapak yardımıyla ters yüz ederek tekrar tavaya alın ve bu sefer
üzerini kapatmadan pişmeye bırakın.
Diğer yüzü de pişen böreği bir tepsiye alarak biraz ılımaya bırakın.
Dilimliyerek servis tabağına yerleştirebilirsiniz.
Diş kısmı çıtır içi yumuşacık,su böreği lezzetinde böreğiniz ikrama hazır...
İç harcını kıyma yada patates ile de hazırlıyabilirsiniz.
Afiyet olsun..
Sevgiyle....
0 comments: