ANA YEMEKLER,

BULGURLU NAR'LI KAŞIK SALATASI NASIL HAZIRLANIR.

Haziran 06, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



BULGURLU NAR'LI KAŞIK SALATASI



                Merhabalar,
        Bir çok yöremiz de sevilen ve sık yapılan bulgur yemek ve salataları çoğumuzun severek yediği 
        yemekler arasındadır.
        Çok da fazla çeşidi olmakla birlikte son günlerde çay sofralarını en çok süsleyen bulgur çeşidi
        kısır olarak kendini göstermektedir.
        Bulgurun faydaları da saymakla bitmeyince evler de bulgur en çok aranan bakliyat çeşitlerinin
        neredeyse başında gelmektedir.
        Biz de bugün kaşık salataya da bulgur ekledik ve nefis bir lezzet ortaya çıktı diyebiliriz.
        Eğer ekşi ve biraz acıyı seviyorsanız bu salata tam size göre ...
        Aslında salata diyoruz ama bence kısır yerine böyle hazırlıyarak çay servislerinde misafirlerinize
        bir değişiklik yaparak hazırlıyabilirsiniz.
        Ben salatamı tabak yerine resimde gördüğünüz gibi bir lahana yaprağına yada aysberg salata
        yaprağına yerleştirerek birazcık renk kattım..
        Şimdi tarifine geçebiliriz,çok da zor olmayan bu salatayı sık sık sofralarınıza alacaksınız..
  • MALZEMELER:
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur (en iri olmayan)
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet büyük domates
  • 8 adet sivri biber
  • 5-6 adet ceviz içi
  • 8 dal maydanoz
  • 1/2 nar
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağ
  • 3-4 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
  • 1/2 limon suyu
  • tuz
  • kırmızı pul biber
  • Biber ve tuz ölçülerini kendi damak zevkinize göre ayarlıyabilirsiniz.
  • YAPILIŞI:
  • Bulguru bir kaseye alın ve üzerine 1,5 su bardağı kaynar su ekleyerek üzerini bir kapak ile kapatarak yumuşamasını sağlayın.
  • Bu arada kuru soğanı küçük doğrayın ve az tuz ile ovarak bir kenara alın.
  • Domateslerin kabuklarını soyun,biberlerin iç çekirdek kısımlarını çıkarın ve küçük doğrayın.
  • Maydanozları ince doğrayın.
  • Cevizleri dişe dokunur şekilde ,bıçak ile keserek küçültün.
  • Şimdi gelelim hepsini toparlayarak salatayı ortaya çıkarmaya,
  • Bulgurunuz bu arada yumuşamış olduğuna göre şöyle bir karıştırın ve kuru soğanları koyduğunuz kaseye ekleyin.
  • Diğer doğranan sebze ve cevizleri de ilave edin.
  • Sıra geldi tat vermeye;haydi o zaman zeytinyağ,nar ekşisi,tuz, pul biber ve limon suyunu katabilirsiniz.
  • Güzelce karıştırın,biraz suyunu versin ki lezzeti çıksın ortaya..
  • Salatamız hazır,isterseniz bir kaseye yerleştirebilirsiniz.
  • Yada porsi
    yon olarak lahana yada aysberg yapraklarına koyarak tabaklara alabilirsiniz.
  • Tercih size kalmış,haydi şimdiden kolay gelsin...
  • Afiyet olsun...
  • Sevgiyle... 

0 yorum: