ANA YEMEKLER,

TAVUKLU KABAK KALYESİ TARİFİ

Haziran 04, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


  • TAVUKLU KABAK KALYESİ
          Merhabalar,
   Bugün faydaları saymakla bitmeyen,ama çoğumuzun yemekte imtina ettiği bir yemek tarifi yazacağım sizlere..
Eğer içinizde kabak sevmeyen varsa o zaman önce faydalarından bahsedelim ,belki o zaman kabağa  karşı fikirleri değişebilir ne dersiniz ?
Kabağın içerdiği vitamin,mineral ve besinlerin sağlık açısından bir çok faydası vardır.
Hele ki kilo vermek isteyenler için tercih edilen besinlerin başında gelir.,çünkü zayıflamayı kolaylaştırır.
Kalp sağlığına faydalı olan kabak,kanseri önleyici özelliği de sahiptir.
Göz sağlığını korurken,sindirim sistemine iyi gelir.
Potasyum,magnezyum ve C vitamıni içermesi yüksek kan basıncı seviyesini sağlıklı düzeylerde tutmasına yardımcı olur.
Daha bunu gibi bir çok şeyi sıralayabilirim sizlere...
Siz gelin çok fazla sevmeseniz bile faydaları nedeniyle ve de evde küçük çocuklarınız varsa hafta da bir kez bir kabak yemeği yaparak sofralara getirelim.
Vereceğim tarif bunlardan biri olabilir mesela..
Haydi buyrun..

  • MALZEMELER:
  • 3 adet büyük boy kabak
  •  1 adet kuru soğan
  • 1 adet büyük yada 2 orta boy domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 100gr tavuk göğüs eti
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 6 dal dereotu
  • YAPILIŞI:
  • Tavuk göğüs etlerini küçük küpler halinde doğrayın ve tencerenize alın.
  • Zeytinyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve yumuşayan tavuk etlerine ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Domates rendesi ve salçayı ilave ederek karıştırın.
  • Bu arada kabakların dış kısmını kazıyın ve küçük küpler halinde doğrayın.
  • Yumuşayan tavuk etlerine kabakları,tuzunu,karabiberini ve pirinci ekleyerek karıştırın.
  • Suyunu vererek kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Kabağınız kısa sürede pişeceği için çok fazla karıştırmadan 20-25 dakika kadar bir süre de pişecektir.Yine de kontrol ediniz.
  • Servis yapacağınız zaman ince doğranmış dereotunu ekleyebilirsiniz.
  • Şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 comments: