ANA YEMEKLER,

BOHÇA KEBABI TARİFİ

Haziran 03, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar




BOHÇA KEBABI

  • Merhabalar,
  • Değişik tatlar arayanlar için bugün vereceğim tarif tam da sizlere göre..
  • Bohça Kebabı dendiğinde Manisa akla gelse de ben üzerine başamel sos yapmadan hazırladım.
  • Manisa Kebabı olarak hazırlamak isterseniz üzerine başamel sos yaparak fırınlamanız gerekecektir.
  • Yada benim yaptığım gibi domates sos ile servis yapabilirsiniz.
  • Şimdi tarife geçebiliriz..hepinize kolay gelsin.
  • MALZEMELER:
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 300gr dana kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 adet sivri biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet havuç 
  • tuz
  • karabiber
  • 1 su bardağı su
  • KREP İÇİN:
  • Bu ölçü 2 adet 24_26cm çapındaki krep tavası içindir.
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
  • tuz
  • YAPILIŞI:
  • İşe eti pişirmekle başlayalım.
  • Düdüklü tencereyi ateşin üzerine alarak orta ateşte ısıtmaya başlayın ve etlerle birlikte zeytinyağını ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Etleriniz önce suyunu bırakacaktır daha sonra suyunu çekmeye başladığında kuru soğanı küçük doğrayarak ekleyin ve 5 dakika da soğanlarla birlikte kavurun.
  • Havuçu ,biberleri ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Kavrulan etlere sebzeleri ekleyin.
  • Tuzunu,karabiberini ve suyunu vererek düdüklü tencerenizin kapağını kapatın.
  • Orta ateşte 15 dakika pişirin.
  • Etler pişerken kreplerinizi yapabilirsiniz.
  • Sanırım çoğunuz krep yapmıştır.
  • Bir kase içerisinde krep malzemelerini sırayla alarak el çırpıcısı ile karıştırın ve pütürsüz bir kıvam olana kadar karıştırın.
  • 24- 26 cm.çapındaki krep tavanıza takribi 1 yada 1,5 çorba kepçesi krep boşaltın ve tavayı çevirerek kreplerinizi hazırlayın.
  • Arkalı önlü rengi fazla dönmeden iki adet krep hazırlamış olacaksınız.
  • Krep hamurunu ilk döktüğünüzde krep'in üzerinde gözenekler oluştuğunda pişmiş demektir.
  • Bu aşamada krebi ters yüz edebilirsiniz.
  • Etleriniz de bu arada sanırım pişmiştir,o zaman finale gelebiliriz.
  • Krep'in tekini büyükçe bir kaseye dışa sarkacak şekilde yerleştirin.
  • Orta kısmına eti yerleştirin,susuz olmasına dikkat edin.
  • İster bohça şeklinde katlayarak ters çevirip tepsiye yerleştirin yada resimde gördüğünüz gibi üst kısmını kürdanla toplayın.
  • Eğer üzerine başamel sos hazırlamak istiyorsanız ilk yazdığım şekilde düzenlemelisiniz.
  • DOMATES SOS:
  • Hazır satılan yada ev de kendi hazırladığınız domates püreniz var ise ,
  • 4 yemek kaşığı domates püresine 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 çay bardağı su ekleyerek karıştırın .
  • Sosu borcama yada bir tepsiye boşaltın üzerine bohçaları oturtun .
  • 190 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika fırınlamanız yeterli olacaktır.
  • Her ikisi de pişmiş olduğundan sadece domates sosu ile hepsinin birlikte ısınmasını istiyoruz.
  • Diğer tarafta başamel sos hazırlıyarak bohçaların üzerine sürün ve sosunuzun kıvamın biraz yumuşak olmasına dikkat edin ve fırınlayın.
  • Kaşar peyniri serpecekseniz başamel sosunu fırınladıktan sonra kaşar peynirini serpin ve fırının sıcağınla kaşar peynirinin erimesini sağlayın .
  • Hepinize şimdiden afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

0 comments: