ANA YEMEKLER,
BOHÇA KEBABI TARİFİ
BOHÇA KEBABI
- Merhabalar,
 - Değişik tatlar arayanlar için bugün vereceğim tarif tam da sizlere göre..
 - Bohça Kebabı dendiğinde Manisa akla gelse de ben üzerine başamel sos yapmadan hazırladım.
 - Manisa Kebabı olarak hazırlamak isterseniz üzerine başamel sos yaparak fırınlamanız gerekecektir.
 - Yada benim yaptığım gibi domates sos ile servis yapabilirsiniz.
 - Şimdi tarife geçebiliriz..hepinize kolay gelsin.
 - MALZEMELER:
 - İÇ MALZEMESİ:
 - 300gr dana kuşbaşı et
 - 1 adet kuru soğan
 - 5 adet sivri biber
 - 3 adet domates
 - 1 adet havuç
 - tuz
 - karabiber
 - 1 su bardağı su
 - KREP İÇİN:
 - Bu ölçü 2 adet 24_26cm çapındaki krep tavası içindir.
 - 1 adet yumurta
 - 1 kahve fincanı süt
 - 1 yemek kaşığı zeytinyağ
 - 3 yemek kaşığı un
 - 1/2 çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
 - tuz
 - YAPILIŞI:
 - İşe eti pişirmekle başlayalım.
 - Düdüklü tencereyi ateşin üzerine alarak orta ateşte ısıtmaya başlayın ve etlerle birlikte zeytinyağını ekleyerek kavurmaya başlayın.
 - Etleriniz önce suyunu bırakacaktır daha sonra suyunu çekmeye başladığında kuru soğanı küçük doğrayarak ekleyin ve 5 dakika da soğanlarla birlikte kavurun.
 - Havuçu ,biberleri ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
 - Kavrulan etlere sebzeleri ekleyin.
 - Tuzunu,karabiberini ve suyunu vererek düdüklü tencerenizin kapağını kapatın.
 - Orta ateşte 15 dakika pişirin.
 - Etler pişerken kreplerinizi yapabilirsiniz.
 - Sanırım çoğunuz krep yapmıştır.
 - Bir kase içerisinde krep malzemelerini sırayla alarak el çırpıcısı ile karıştırın ve pütürsüz bir kıvam olana kadar karıştırın.
 - 24- 26 cm.çapındaki krep tavanıza takribi 1 yada 1,5 çorba kepçesi krep boşaltın ve tavayı çevirerek kreplerinizi hazırlayın.
 - Arkalı önlü rengi fazla dönmeden iki adet krep hazırlamış olacaksınız.
 - Krep hamurunu ilk döktüğünüzde krep'in üzerinde gözenekler oluştuğunda pişmiş demektir.
 - Bu aşamada krebi ters yüz edebilirsiniz.
 - Etleriniz de bu arada sanırım pişmiştir,o zaman finale gelebiliriz.
 - Krep'in tekini büyükçe bir kaseye dışa sarkacak şekilde yerleştirin.
 - Orta kısmına eti yerleştirin,susuz olmasına dikkat edin.
 - İster bohça şeklinde katlayarak ters çevirip tepsiye yerleştirin yada resimde gördüğünüz gibi üst kısmını kürdanla toplayın.
 - Eğer üzerine başamel sos hazırlamak istiyorsanız ilk yazdığım şekilde düzenlemelisiniz.
 - DOMATES SOS:
 - Hazır satılan yada ev de kendi hazırladığınız domates püreniz var ise ,
 - 4 yemek kaşığı domates püresine 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 çay bardağı su ekleyerek karıştırın .
 - Sosu borcama yada bir tepsiye boşaltın üzerine bohçaları oturtun .
 - 190 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika fırınlamanız yeterli olacaktır.
 - Her ikisi de pişmiş olduğundan sadece domates sosu ile hepsinin birlikte ısınmasını istiyoruz.
 - Diğer tarafta başamel sos hazırlıyarak bohçaların üzerine sürün ve sosunuzun kıvamın biraz yumuşak olmasına dikkat edin ve fırınlayın.
 - Kaşar peyniri serpecekseniz başamel sosunu fırınladıktan sonra kaşar peynirini serpin ve fırının sıcağınla kaşar peynirinin erimesini sağlayın .
 - Hepinize şimdiden afiyet olsun.
 - Sevgiyle..
 




0 comments: