ANA YEMEKLER,
BOHÇA KEBABI TARİFİ
BOHÇA KEBABI
- Merhabalar,
- Değişik tatlar arayanlar için bugün vereceğim tarif tam da sizlere göre..
- Bohça Kebabı dendiğinde Manisa akla gelse de ben üzerine başamel sos yapmadan hazırladım.
- Manisa Kebabı olarak hazırlamak isterseniz üzerine başamel sos yaparak fırınlamanız gerekecektir.
- Yada benim yaptığım gibi domates sos ile servis yapabilirsiniz.
- Şimdi tarife geçebiliriz..hepinize kolay gelsin.
- MALZEMELER:
- İÇ MALZEMESİ:
- 300gr dana kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 5 adet sivri biber
- 3 adet domates
- 1 adet havuç
- tuz
- karabiber
- 1 su bardağı su
- KREP İÇİN:
- Bu ölçü 2 adet 24_26cm çapındaki krep tavası içindir.
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı süt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı karbonat yada kabartma tozu
- tuz
- YAPILIŞI:
- İşe eti pişirmekle başlayalım.
- Düdüklü tencereyi ateşin üzerine alarak orta ateşte ısıtmaya başlayın ve etlerle birlikte zeytinyağını ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Etleriniz önce suyunu bırakacaktır daha sonra suyunu çekmeye başladığında kuru soğanı küçük doğrayarak ekleyin ve 5 dakika da soğanlarla birlikte kavurun.
- Havuçu ,biberleri ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Kavrulan etlere sebzeleri ekleyin.
- Tuzunu,karabiberini ve suyunu vererek düdüklü tencerenizin kapağını kapatın.
- Orta ateşte 15 dakika pişirin.
- Etler pişerken kreplerinizi yapabilirsiniz.
- Sanırım çoğunuz krep yapmıştır.
- Bir kase içerisinde krep malzemelerini sırayla alarak el çırpıcısı ile karıştırın ve pütürsüz bir kıvam olana kadar karıştırın.
- 24- 26 cm.çapındaki krep tavanıza takribi 1 yada 1,5 çorba kepçesi krep boşaltın ve tavayı çevirerek kreplerinizi hazırlayın.
- Arkalı önlü rengi fazla dönmeden iki adet krep hazırlamış olacaksınız.
- Krep hamurunu ilk döktüğünüzde krep'in üzerinde gözenekler oluştuğunda pişmiş demektir.
- Bu aşamada krebi ters yüz edebilirsiniz.
- Etleriniz de bu arada sanırım pişmiştir,o zaman finale gelebiliriz.
- Krep'in tekini büyükçe bir kaseye dışa sarkacak şekilde yerleştirin.
- Orta kısmına eti yerleştirin,susuz olmasına dikkat edin.
- İster bohça şeklinde katlayarak ters çevirip tepsiye yerleştirin yada resimde gördüğünüz gibi üst kısmını kürdanla toplayın.
- Eğer üzerine başamel sos hazırlamak istiyorsanız ilk yazdığım şekilde düzenlemelisiniz.
- DOMATES SOS:
- Hazır satılan yada ev de kendi hazırladığınız domates püreniz var ise ,
- 4 yemek kaşığı domates püresine 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 çay bardağı su ekleyerek karıştırın .
- Sosu borcama yada bir tepsiye boşaltın üzerine bohçaları oturtun .
- 190 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika fırınlamanız yeterli olacaktır.
- Her ikisi de pişmiş olduğundan sadece domates sosu ile hepsinin birlikte ısınmasını istiyoruz.
- Diğer tarafta başamel sos hazırlıyarak bohçaların üzerine sürün ve sosunuzun kıvamın biraz yumuşak olmasına dikkat edin ve fırınlayın.
- Kaşar peyniri serpecekseniz başamel sosunu fırınladıktan sonra kaşar peynirini serpin ve fırının sıcağınla kaşar peynirinin erimesini sağlayın .
- Hepinize şimdiden afiyet olsun.
- Sevgiyle..
0 comments: