ANA YEMEKLER,

KİLİS TAVA (PATLICANLI) NASIL YAPILIR.

Haziran 01, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



KİLİS TAVA ( PATLICANLI )

      Sizlere yazacağım tarif,adından da anlaşılacağı gibi KİLİS yöresine ait bir yemektir.
      Hem doyurucu ve lezzetli oluşuyla hem kolay yapımıyla kısa sürede hazırlıyarak sunacağınız
      bu lezzetli yemeği denemenizde fayda var..
      Tarifini vereceğim ölçüler 35 x 35 tepsi boyutu içindir.
      
      MALZEMELER:
     _ 650 gr.kuzu kaburga üstü kıyma ( zırh ile çekilmiş)
     _ 150 gr.kuyruk yağı
     _ 2 adet kuru soğan
     _ 1 adet büyük kapya biber
     _ 1 adet yeşil taze sarımsak
     _ Tuz + Karabiber + Kırmızı biber ( damak zevkine göre tatlandırın )
     _ ALT KAT:
     _ 2 adet büyük kemer patlıcan
     _ sıvıyağ
     _ ÜST SÜSLEME:
     _ 2 adet domates
     _ 3 adet sivri biber
     _ YAPILIŞI:
        Yapılışına başlamadan önce kıymanızın zırh ile çekilmesini tavsiye ediyorum.Eğer kendiniz 
         kıymayı hazırlıyabilirseniz süre biraz uzasa da lezzet tartışmasız çok güzel olacaktır.
         Kıymayı ve kuyruk yağını zırh ile çekerek birbirlerine harmanlayın ve bir kenara alın.
         Kuru soğanları,sarımsağı ve kapya biberini de zırh ile çok ince olacak şekilde doğrayın ve suyu
         bir kenara alın.Sebzeler ufaldıkça sularını bırakacaktır.
         İkinci aşamada,kıyma ile sebzeleri yine zırh ile tuz ve baharatları ekleyerek birbirlerine
         geçecek şekilde karıştırın.
         Sebzeler kıymanın içinde kaybolmuş olacaktır.
         Patlıcanları alacalı soyarak halka halinde doğrayın ve tuzlu suya bırakarak 5 dakika bekletin.
         Tepsinizi sıvıyağ ile bolca yağlayın.
         Patlıcanların sularını süzerek tepsiye aralıksız dizin.
         Üzerlerine biraz tuz serpin.
         Hazırladığınız kıyma karışımını patlıcanların üzerine eşit olacak şekilde bastırarak yerleştirin.
         Bu işlemi yaparken sebzelerden çıkan ve ayırdığınız sebze suyuna elinizi batırarak kıymayı
         patlıcanların üzerine yerleştirin.
         Tepsinin yanlarında 1cm boşluk kalacaktır buraları iyice bastırın ve kalan boşluklara domates
         dilimleri yerleştirin.
         Sivri biberleri de keserek üzerine yerleştirin.
         Fırınınızı 190 derece de ısıtarak kilis tavanızı 20 dakika pişirin.
         Fırından çıkan yemeğinizi dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
         Hem bereketli oluşu hem çabuk hazırlanarak pişmesi açısından ani gelen misafirlerinize bile
         hemen yapabileceğiniz nefis bir lezzet..
         Bu arada yine fırına atacağınız patatesler yanında servis edilebilir.
         Kilisin bu meşhur yemeği mutfak defterlerinde hemen yerini alacaktır.
         Şimdiden hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun..
         Sevgiyle...
         

0 yorum: