Tahinli Burgu Çörek,

TAHİNLİ BURGU ÇÖREK

Haziran 28, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



TAHİNLİ BURGU ÇÖREK

  • MALZEMELER:
  • 2 adet yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 kahve fincanı ılık su
  • 4,5 su bardağı + 1/2 su bardağı un
  • ARASINA :
  • 1,5 çay bardağı tahin
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 büyük çorba kasesi iri çekilmiş ceviz
  • 4-5 yemek kaşığı toz şeker
  • YAPILIŞI:
  • Küçük bir kase içerisine mayayı 1 tatlı kaşığı şekeri ve ılık suyu alarak 10 dakika kabartın.
  • Mikser kabınıza 1tam yumurta ve diğerinin akını alarak çırpmaya başlayın.
  • Yoğurdu,sıvıyağ toz şeker ve mayayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • 4,5 su bardağı unu ilave ederek hamuru yoğurun.
  • Ele yapışan bir hamur olacaktır.
  • Mikser kabınızın üzerini streç ile kapatarak 1-1,5 saat kadar hamuru mayalandırın.
  • Arasına süreceğimiz tahini zeytinyğını bir kase içerisinde karıştırın.
  • Cevizi ve toz şekerini de ayrı ayrı kaselere yerleştirin.
  • Mayalanan hamuru 1/2 su bardağı un ile tekrar yoğurun ve 9 adet beze olarak yuvarlayın.
  • Bezelerin üzerini bir bez ile örterek 15 dakika bekletin.
  • 3 adet çörek yapacağımız için hamurlarımızı 3lü gruplar halinde hazırlayacağız.
  • Önce bütün bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın.
  • 3 tanesinin arasına önce tahin sürün,toz şeker serpin ve ceviz yerleştirin.
  • Rulo olarak kıvırın ve boyuna tam ortasından ikiye kesin.
  • İkiye kesilen hamuru burgu şeklinde birbirine dolayın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  • Fırınınızı 175 derece de ısıtmaya başlayın bu arada çörekler tepsi de 15 dakika daha mayalansın.
  • Ayırdığınız yumurta sarısının içine 1/2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyerek karıştırın.
  • Çöreklerin üzerine sürün.
  • Isınan fırında 20 dakika pişirin.
  • Ilınınca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle....




0 yorum: