Tahinli Burgu Çörek,
TAHİNLİ BURGU ÇÖREK
TAHİNLİ BURGU ÇÖREK
- MALZEMELER:
- 2 adet yumurta (1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 kahve fincanı ılık su
- 4,5 su bardağı + 1/2 su bardağı un
- ARASINA :
- 1,5 çay bardağı tahin
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 büyük çorba kasesi iri çekilmiş ceviz
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
- YAPILIŞI:
- Küçük bir kase içerisine mayayı 1 tatlı kaşığı şekeri ve ılık suyu alarak 10 dakika kabartın.
- Mikser kabınıza 1tam yumurta ve diğerinin akını alarak çırpmaya başlayın.
- Yoğurdu,sıvıyağ toz şeker ve mayayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- 4,5 su bardağı unu ilave ederek hamuru yoğurun.
- Ele yapışan bir hamur olacaktır.
- Mikser kabınızın üzerini streç ile kapatarak 1-1,5 saat kadar hamuru mayalandırın.
- Arasına süreceğimiz tahini zeytinyğını bir kase içerisinde karıştırın.
- Cevizi ve toz şekerini de ayrı ayrı kaselere yerleştirin.
- Mayalanan hamuru 1/2 su bardağı un ile tekrar yoğurun ve 9 adet beze olarak yuvarlayın.
- Bezelerin üzerini bir bez ile örterek 15 dakika bekletin.
- 3 adet çörek yapacağımız için hamurlarımızı 3lü gruplar halinde hazırlayacağız.
- Önce bütün bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın.
- 3 tanesinin arasına önce tahin sürün,toz şeker serpin ve ceviz yerleştirin.
- Rulo olarak kıvırın ve boyuna tam ortasından ikiye kesin.
- İkiye kesilen hamuru burgu şeklinde birbirine dolayın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Fırınınızı 175 derece de ısıtmaya başlayın bu arada çörekler tepsi de 15 dakika daha mayalansın.
- Ayırdığınız yumurta sarısının içine 1/2 yemek kaşığı zeytinyağ ekleyerek karıştırın.
- Çöreklerin üzerine sürün.
- Isınan fırında 20 dakika pişirin.
- Ilınınca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun.
- Sevgiyle....
0 comments: