İrmikli Rulo Pasta,

İRMİKLİ RULO PASTA NASIL YAPILIR

Temmuz 03, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


İRMİKLİ RULO PASTA

        Merhabalar,
   İrmikle hazırlanan tatlılar nedense her zaman revaçtadır.Hem çok sevilir hemde kolay yapımı
   nedeniyle en çok tercih edilen ikramlıklar arasında yerini alır.
   Diğer çoğu malzeme ile de uyum sağladığından değişik çeşitleri yapılmaktadır.
   Çikolata bunların içinde en çok tercih edilenidir.
   Bizde bugün rulo olarak hazırladık ve iç kısmına çikolatalı krem şanti ile rulo pasta görüntüsü
   vermek istedik.
   Ben biraz aceleci olduğum için buzdolabında çok tutmadığımdan keserken tam rulo şeklini 
   gösteremedim.Sizler daha uzun süre buzdolabında tutarak daha rahat kesebilir ve tam bir rulo
   dilim halinde servis edebilirsiniz.
   Malzemelerimizi hazırlamakla işe başlayabiliriz..
  • MALZEMELER:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 6 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi yada fındık tozu
  • 1 paket vanilya
  • ARASINA SÜRMEK İÇİN:
  • 1 paket kakaolu krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı renkli çikolata parçaları
  • YAPILIŞI:
  • Süt,toz şeker ve irmiği bir tencereye alarak orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Koyu bir kıvam alıp löp löp yuvarlaklar çıkarmaya başlayınca ateşten indirin ve hindistan cevizi ile vanilyasını ekleyerek 2-3 dakika çırpın.
  • İrmik tatlısı soğurken içine süreceğimiz krem şantiyi hazırlıyalım.
  • Bir kasede süt ve şantiyi koyulaşana kadar çırpın ve buzdolabına kaldırın.
  • Şimdi pastaya şeklini vermeye geldi sıra..
  • Mutfak tezgahunuza bir streç serin ve iyice soğuyan irmik tatlısını kare olacak şekilde streçin üzerine yayın.Yüksekliği takriben 1/2 parmak kalınlığında olsun.
  • Üzerine bir başka streç kapatarak düzgün bir şekil almasını sağlayabilirsiniz.





Şimdi de kakaolu krem şantiyi üzerine sürerek çikolata parçacıklarını serpin.

  • Resimde görüldüğü gibi hazırlayın.
  • Streçle birlikte rulo kıvırın ve buzlukta bekletin.
  • Çok fazla sertleştirmeden buzluktan çıkararak servis tabağına alın ve üzerini eritilmiş çikolata ile süsleyin.,
  • Antep fıstığı tozu ile de süsleyebilirsiniz.
  • Üçgen dilimler halinde keserek ikrama sunabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..



0 comments: