KEK-PASTALAR,

MARSHMOLLOW'lu BROWNİ TARİFİ

Temmuz 05, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar




MARSHMOLLOW'LU BROWNİ

Merhabalar,
Bu nefis yoğun çikolatalı lezzet hangi yıl nerede kim tarafından hazırlandı diye araştırma
yapamadan resimlerle sizlere anlatmak istedim.
Her ülke ve şehirde bu pasta yada kek demak zevklerine göre sanırım değişkenlikler gös_
termekte..kimi yoğun çikolata sosu ile severken alt kekini ince seviyor,kimisi de kalın bir
kek üzerinde çikolata ve fındık  fıstık aroması ile tatlandırılmış halini seviyor.
Tariflerin çoğunluğu aynı olmakla birlikte,hazırlama aşamaları ve pişirme süreleri ve 
hatta keki pişireceğiniz kabın büyüklüğü bile tadında değişiklik yaratmakta...
Ama çok sık pişiriyorsanız eğer,eliniz alıştığından ve damak zevkinize göre kattığınız
malzemelerden ötürü kolaylıkla ortaya çıkaracağınızı sanıyorum.
Bugün bir değişiklik yaptık ve BROWNİ'nin üzerine MARSHMOLLOW yerleştirerek
5 dakika daha fırınladık.
Marshmollow'lar üzerinde hafif kızararak eridi ve çikolata sosu dökerek bu lezzeti
ikiye katladı.En güzel yanı ise ertesi günde aynı lezzeti muhafaza etmesiydi.
Çikolata sosunu dilimliyerek servise sunarken dökerseniz çok daha güzel oluyor.
Benden söylemesi..
Resimliyerek sizlere yazmaya çalışacağım.

  • MALZEMELER:
  • 4 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 su bardağı (160gr) toz şeker
  • 1 su bardağı (tepeleme) un (170gr)
  • 320 gr bitter çikolata
  • 125 gr tereyağ
  • 1/2 su bardağı iri doğranmış fındık (kavrulmuş fındık tavsiye olunur)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • ÜZERİNE:
  • 1 paket (125gr) hindistan cevizli top şeklinde HARIBO CHAMALLOWS
  • EN ÜST:
  • 200 gr nutella
  • 5 yemek kaşığı dolusu süt ile yumuşatılmış
  • File fıstık
  • YAPILIŞI:
  • Tereyağını eritin ve ateşten indirerek doğranmış bitter çikolataları ekleyerek karıştırın.
  • Pürüzsüz koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.



Çikolatanın kıvamı resimde görüldüğü gibi olacaktır.
  • Diğer tarafta mikser kabınıza yumurtaları kırın ve şeker ekleyerek çırpmaya başlayın.
  • Şeker ve yumurtalar iki katına çıkıp köpük halini alana kadar çırpacaksınız.
  • Şimdi gelelim sırayla diğer malzemeleri eklemeye..
 Köpük halini alan şeker ve yumurtalara ılınan çikolatayı katıyorsunuz.
Aynı görüldüğü gibi bir kıvam alacaktır.

Elenmiş olarak un,kabartma tozu ve vanilya karışımını ekleyelim.Ve bir mala ile karıştıralım.

Fındıkları hafif kavurun ve bıçakla irice keserek ekleyin.

23 x23 kare borcamı yağlayın ve yağlı kağıt serin.
Karışım biraz yoğun olacağı için kalıba boşalttıktan sonra mala ile düzeltin.
160 derece de ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin.Bu süreyi daha aza indirebilirsiniz.
Eğer BROWNİ'yi daha ıslak seviyorsanız pişirme süresini azaltın..

Marshmollow'larımız böyle toplar halinde...ben bunları enlemesine tam ortalarından ikiye kestin ve öyle yerleştirdim.
BROWNİ fırından çıktı..sıra geldi marshmollowları yerleştirip tekrar fırınlamaya..

İşte aynen görüldüğü gibi yerleştirin ve yanmakta olan fırına tekrar verin..sadece 5 dakika fırında kalmaları yeterli olacaktır.

Marshmollow'lar da yumuşadı ve üzerleri hafif kızardı..şimdi çikolatayı dökebilirsiniz.
Bunun için bir kaseye nutellayı alın ve süt ile karıştırın.Kısık ateşe oturtarak karıştırın ve inceltin.
Ilınınca Browninin üzerini kaplayın.Eğer daha yoğun çikolata sevenlerdenseniz dilimleyerek servis yaparken hazır çikolata sos ekleyebilirsiniz.
Nutella sosunu kafes şeklinde döktüm ama resimde sanırım pek belli olmamış..
Üzerini file fıstık ile süsleyerek kare dilimliyerek servis tabaklarına alabilirsiniz.

Yoğun çikolata tadını çileklerle azaltmaya çalıştık..
Damakta bıraktığı nefis lezzeti ile damak çatlatanlar grubuna bu BROWNİ'yi ekleyebilirsiniz.
Haydi hanımlar,bu lezzeti ilk gelecek olan misafirlerinize hemen pişirin.
Şimdiden hepinize afiyet olsun..
Sevgiyle...

0 comments: