Börekler,

TAVUKLU KARNIYARIK BÖREĞİ TARİFİ

Temmuz 22, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


        Merhabalar,
  Canınız çıtır çıtır ama içi bol malzemeli ve lezzetli bir börek çektiyse eğer işte karşınızda..
  Açıkça söylemek gerekirse,ben pek yemek ayırmasam da pizza mı börek mi dediklerin de
  önceliği böreğe verenlerdenim.
       Böreğinde iç malzemesinin bol olmasını tercih ederim.
  Diğer türlü sanki sadece hamur yiyormuşum gibi oluyor.
  Her börek yapışım da bi değişiklik yapsam ama ne yapsam diye de düşünmeden edemem..
       Gerçi bu böreği çok eski senelerde de kıyma ile yapmışlığım vardır.
  Ama o zamanlar böyle resimliyerek yazıya dökmediğimiz için tarif defterlerinde kalıyordu.
  mutfak çekmecemiz de yırtık pırtık olmuş baya bir fazlaca defter ve yemek kitapları mevcut..
        O zaman ki tariflere bakıyorum da ne kadar düz ve sade bir yazım şekli kullanılmış..
  Hiç detay yok...ölçüler mesela o zaman sana yağ küçük ve büyük olarak vardı ve küçük paket
  diye ölçü verilmiş,kısa ve net yazılımlar,hiç detAY yok..
         Ama bizler yine de o tariflerle ve alt üst düğmeli elektrikli fırınlarla çok da güzel ikramlar
  çıkarıyorduk ortaya..güzel günlermiş..nerden nereye geldik diyeceksiniz belki ama işte öyle
  çıkıverdi anılar birden..
        Haydi o zaman biz tarifimize geçelim...
  Tavukla yaptığım bu börek de kıymalı kadar çok sevildi..hele ki tavuk seviyorsanız tam size göre
   diyebilirim...Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum..


  • MALZEMELER.:
  • 6 adet hazır yufka ( her bir yufka dörde bölünecek)
  • İÇ HARCI:
  • 500 gr haşlanmış tavuk but
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet sivri biber
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
  • İÇ SOS:
  • 150 gr eritilmiş tereyağ yada teremyağ gurme
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 3 adet yumurta ( 1nin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • EN ÜSTE SÜSLEMEK İÇİN:
  • 1 adet domates (dilim doğranmış)
  • 4 sivri biber (çekirdeği çıkarılıp şerit kesilmiş)
  • YAPILIŞI:
  • Yukarda da belirttiğim gibi her bir yufkayı 4 eşit parçaya bölün.
  • İç sosu olan malzemeleri bir kase içinde karıştırın.
  • Gelelim tavuk malzemelerine;
  • Kuru soğanı küçük doğrayın ve zeytinyağ ilavesiyle kavurun.
  • Haşlanmış tavukları küpler halinde doğrayın ve kavrulan soğanlara ekleyin.
  • Sivri biber ve domatesi küçük doğrayın ve kavrulmakta olan tavuklara ekleyerek 5 dakika da hep birlikte karıştırın.
  • Tuzunu karabiberini ilave ederek ateşten indirin ve bir kaseye alarak ılımasını bekleyin.
  • Şimdi gelelim bunları birleştirmeye,bir üçgen yufkayı mutfak tezgahınıza alın ve soslayın.
  • Üzerine 2. yufkayı kapatın ve tekrar soslayın.
  • Yufkanın geniş olan alt kısmına iç harcı olan tavuktan koyarak önce yanları kapatın ve daha sonra da 3 parmak genişliğinde katlayın.
  • Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayın.12 adet böreğiniz olacaktır.
  • Fırın tepsinize yağlı kağıt sererek böreklerinizi yerleştirin.
  • Böreklerin tam orta kısımlarını boyuna keserek açın ve aralarına domates dilimleri ile biberleri yerleştirin.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını böreklerin yanlarına sürün.
  • Fırınınızı 175 derece de ısıstın ve 25 dakika pişirin.





Nar gibi kızarmış çıtır çıtır börekleriniz ikrama hazır..



0 comments: