Bisküvili Rulo Pasta(kakaolu),

BİSKÜVİLİ RULO PASTA (KAKAO'LU)

Ağustos 01, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


BİSKÜVİLİ RULO PASTA (KAKAOLU )

     Merhabalar,
  Yaz mevsimin de hemen hepimiz soğuk yenicek gıdalara meyil ederiz ve hep aklımıza dondurma
   yada frigo benzeri yiyecekler hazırlamak ve sunmak gelir.
      Bunları hazırlarken de değişik ,bugüne kadar yapmadığımız ama bir o kadar da kolayca hazırla-
  nacak lezzetleri seçmek isteriz.
     Bisküviler bu gibi yiyeceklerde bizlere en çok yardım eden gıdalardan biridir.
  Her türlü bisküviyi hemen her pasta ve cheescakeler de yada muhallebi kıvamı sütlü yiyeceklerde
  rahatça kullanırız.Onun için de mutfağımız da genellikle elimizin altında hep bulunan bir gıdadır
  bisküviler..hiç bir şey yapamazsak çaya batırır yeriz.
     Ama bugün bir değişiklik yapalım,biraz zamanınızı ayırın yada boş bir gününüz de bu pastayı 
  hazırlıyarak dondurucuya atıverin..misafiriniz geleceği zaman sadece dondurucudan çıkararak
  dilimliyerek servis etmeniz ve keyifle yiyeceğiniz bir ikramı sunmak olacaktır.
     İnanın bisküvi olduğuna kimse inanmayacaktır.Görüntüsü kolay sunumu herşeyden önemlisi
  elinizin altında hazır olması,en önemlisi ise şahane lezzetiyle işte tarifimiz...

  • MALZEMELER:
  • 1,5 paket pötibür bisküvi (300gr)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında süt
  • 50 gr eritilmiş tereyağ yada margarin
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 büyük kahve fincanı dövülmüş fındık
  • YAPILIŞI:
  • Önce iç malzemesini hazırlamaya başlayalım ki soğusun.
  • Bir tencereye sütü ,toz şekerini ve irmiği alarak orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Koyu bir kıvam aldığında ateşten indirin ve tereyağını,vanilyayı ekleyerek 5 dakika mikserle çırpın.(el blendırı)
  • Dövülmüş fındığını ekleyerek üzerini bir streç ile sarın ve soğumaya bırakın.
  • (üzeri kabuk tutmaması için streç ile kapatıyoruz.)
  • Şimdi gelelim dış kısmını hazırlamaya:
  • Bisküvileri rondodan geçirerek un haline getirin.
  • Sütü,tereyağını yada margarini,kakaoyu ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Mutfak tezgahınıza streç yayın ve aynı boyutlarda bir streçi de kenara hazırlayın.
  • Strecin üzerine bisküvi karışımını alarak üzerini diğer streç ile kapatarak merdane yardımı ile dikdörtgen bir şekle getirin.(kenar çatlak kısımları bıçakla düzeltin.)
  • Üstteki streci kaldırın ve soğuttuğunuz iç kremasını üzerine mala ile düzelterek yayın.
  • Krema her yerde eşit kalınlıkta olsun.
  • Strecin yardımı ile sıkıca rulo kıvırmaya başlayın.
  • Ve aynı streç ile pastanızı sarın.
  • Şimdi dondurucuya bırakabilirsiniz.
  • Hemen servis etmek istiyorsanız 1 saat bekletin ki biraz frigo kıvamında olsun.
  • Eğer daha sonra servis edecekseniz ,servis etmeden 20 dakika önce buzdolabının alt katına indirebilirsiniz.
  • Hepinize şimdiden afiyet olsun.
  • Sevgiyle..



                       İçine hazırladığımız irmikli karışım kaymak görüntüsü ve lezzeti vermektedir.


0 comments: