ANA YEMEKLER,

PATLICANLI PİLAV NASIL YAPILIR ?

Ağustos 03, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



PATLICANLI PİLAV

     Zeytinyağlı yemekleri sevenler için bugün güzel bir zeytinyağlı patlıcanlı pilav yapalım.
  Bizim sülale de çok sık yapılan ve herkesin çok sevdiği bir pilavdır.
     Her ne kadar pilav olsa da içine giren patlıcanlar bu yemeği başlı başına bir zeytinyağlı
  yemek olarak sofraya getirmemizi sağlıyor.
     Et  ve köfte yemeklerinin yanında yada az yiyenler için önden içilecek bir çorbadan sonra,
  sadece bu pilavı da sofranıza alabilirsiniz.
      Bir de patlıcanı her türlü yerim diyorsanız ve bugüne kadar yemediyseniz o zaman hemen
  denemenizi öneririm.
      Üstelik kısa sürede de sofranıza alarak afiyetle yiyebilirsiniz.
  Haydi o zaman hemen malzemelerle başlayarak nasıl yapıldığını anlatalım..
  • MALZEMELER:
  • 3 adet orta büyüklükte kemer patlıcan yada 1 büyük bostan patlıcan
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet domates rendesi
  • 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı ılık su
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • YAPILIŞI:
  • Patlıcanları alacalı soyarak çok küçük olmayacak şekilde küp doğrayın.
  • Bol su ve tuz ekleyerek doğradığınız patlıcanları 15 dakika bekleterek suyunu süzün ve bir kez daha yıkayarak güzelce kurulayın.
  • Bir tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın ve patlıcanları çok yakmadan hafif pembe renkte kızartarak bir kağıt havlu üzerine alın ve kenara bırakın.
  • Pilavı yapacağınız tencerenize kuru soğanı küçük doğrayın,zeytinyağını ve dolmalık fıstıkları ekleyerek soğan ve fıstıklar pembeleşene kadar kavurun.
  • Bu arada pirincinizi 10 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Domatesi rendeleyin ve soğanlara ekleyin.
  • Pirincin suyunu süzün ve ekleyin.
  • Tuzunu,şekerini,diğer baharatları,kuş üzümünü ekleyerek karıştırın.
  • Şimdi sırada kızartıp yağını aldığınız patlıcanları ilave etmeye geldi..haydi onları da tencereye alın.
  • Suyunu vererek tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pilavınızı pişmeye bırakın.
  • Suyunu çeken pilavınızın kapağını bir kez açın ve tekrar kapatarak demlendirin.
  • Ilınan patlıcanlı pilavı ezmeden nazikçe şöyle bir karıştırın ve bir kayık tabağına yerleştirin.
  • Bu nefis yemeği sofranızın orta yerine yerleştirebilirsiniz.
  • İster ılık ister soğuk tabaklara servis edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 comments: