KEK-PASTALAR,

KUBBE PASTA (HAFİF PASTA ) NASIL YAPILIR ?

Ağustos 29, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



  KUBBE PASTA

         Zamana karşı yarışanlarımız için, az malzeme ile kolayca yapılıvericek bir tarifimiz var.
     Çikolatalı pasta sevenler için,yoğun çikolata tadı,yağsız ve az şekerli rahatça yiyebileceğiniz 
     bu tarifi çok seveceksiniz.
         Pandispanya ile uğraşmadan kreması bol pastamız kolay yapımı ile tercihleriniz arasında 
     olacaktır.Resim ve videosunda gördüğünüz gibi hazırlıyabilirsiniz.
         Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum.
     
  • MALZEMELER:
  • 20 cm .çapında 10 cm.yüksekliğinde cam kase kullanılmıştır.
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı mısır nişastası (140gr)
  • 1/2 su bardağı kakao ( 40gr.)
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı portakal yağı
  • 1 paket kedi dili bisküvi ( 24 adet)
  • BİSKÜVİLERİ ISLATMAK İÇİN:
  • 1 su bardağı oda ısısında süt
  • ARA KAT VE ÜZERİ İÇİN:
  • 1 kase iri doğranmış fındık
  • File antep fıstığı
  • Eritilmiş çikolata
  • YAPILIŞI:
  • Öncelikle içine koyacağımız kremasını pişirerek işe başlayalım ki krema soğusun.
  • Bir tencereye sütü,şekeri,nişastayı,kakaoyu ve portakal yağını alarak karıştırın bütün malzemeler birbirine karışsın.
  • Orta ateşe koyarak karıştırarak pişirmeye başlayın.
  • Koyu bir kıvama gelince ateşten indirin ve çikolataları ekleyerek hızlıca karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
  • Diğer tarafta cam kasenizi dışa sarkacak şekilde streç ile kaplayın.
  • 1 su bardağı sütü bir kaseye alın ve bisküvileri hazırlayın.
  • Kedi dili bisküvilerinizi bir kez süte batırın ve kasenin yanlarından başlayarak dizin.
  • Kasenin orta kısmına da bisküvi yerleştirin.


Pastayı yerleştireceğimiz streç ile kaplı kasemiz ,kedi dili bisküviler ,ıslatacağımız süt ve fındık..



Pastamızın kreması...



  • Bisküviler dizilince soğuyan kremanın yarısını kaseye boşaltın.
  • Üzerine fındık serpin ve kalan ( 4 adet kalacak) kedi dili bisküvileri kremanın üzerine yerleştirin.
  • Tekrar kalan kremayı boşaltın.Ve tekrar fındık serpin.
  • Yanlarda uzun kalan bisküvileri içe doğru kıvırın.(yumuşak olduğu için rahatça kıvrılacaktır.
  • Streç ile kapatarak en az 2 saat ( daha uzun kalırsa çok daha iyi olur) buzdolabında bekletin.



                Pastanın buzdolabına girmeden önceki hali...



  • Buzdolabında bekleyen pastanız için az bir miktar çikolatayı ben mari usulü eritin.
  • Pastanızı servis tabağına ters çevirin ve eritilmiş çikolata,fındık ve file antep fıstık ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.
  • Son derece hafif,kolay ve göze hitap edecek pastanız hazır..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..








                        VİDEO 'sunda izleyerek hazırlıyabilirsiniz..
          You Tube'da Neşem Çelik kanalına abone olarak tariflerimize ulaşabilir,ABONE olduğunuz da
       mail adresinize gelmesini sağlayabilirsiniz.

0 yorum: