ANA YEMEKLER,

MANTOLU PATLICAN TARİFİ

Eylül 04, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar




MANTOLU PATLICAN

      Yaz mevsiminin en çok çeşiti yapılan sebzesi olan Patlıcan,mutfaklar da salataları,kebapları,kızartmaları ve daha bir çok seçeneği ile bizlere kolaylık sağlar.
       Hele ki bu sebzeyi seviyorsanız mutlaka buzdolabında yerini alır ve güzel bir çeşidi hemen hazırlanır.
       Bu sefer de patlıcanların üzerini köfte ile kapladık ve güzel bir lezzet ortaya çıktı.
İşte sizlere tarifi;

  • MALZEMELER:
  • 4 adet orta büyüklükte kemer patlıcan
  • 400 gr dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • KIZARTMAK İÇİN:
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • SOS İÇİN:
  • 3 adet büyük domates
  • 5 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Maydanoz
  • YAPILIŞI:
  • Öncelikle köfteyi hazırlıyarak buzdolabında dinlenmeye bırakalım,onun için bir kaseye kıymayı alın.
  • Kuru soğanı rendeleyin ve suyunu süzerek kıymaya ekleyin.
  • Yumurta,ekmek kırıntısı,ince dğranmış maydanozu ,tuz ve baharatları ilave ederek yoğurun.
  • Üzerini kapatarak buzdolabına bırakın.
  • Patlıcanların sapları kalacak şekilde kabuk kısımlarını tamamen soyun ve tuzlu suda bekletin.
  • Tavanıza sıvıyağını alarak kızdırın.
  • Patlıcanları kurulayarak pembe şekilde kızartın.(sık çevirerek rengini koyultmadan)
  • Havlu kağıt üzerine çıkararak hem fazla yağını çekmesini sağlayın ve soğutun.
  • Soğuyan patlıcanları hafif tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Buzdolabında bekleyen köfteyi 4 eşit parçaya ayırın ve her bir parçayı bir patlıcana sıkıca sarın.Elinizi ıslatarak bastırın ve sıkılaştırın.
  • Fırın tepsinizi yağlı kağıt ile kaplayın ve patlıcanları tepsiye dizin.
  • 185 derece de ısıtılmış fırında  köfteler kızarana kadar pişirin.
  • Mantolu patlıcanlar fırında pişerken sizde sosunu hazırlıyabilirsiniz.
  • SOS:
  • Domateslerin kabuklarını soyarak küp doğrayın.
  • Sarımsakları rendeleyin.
  • Bir tavaya zeytinyağını,sarımsakları,domatesleri alarak orta ateşte kaynatmaya başlayın.
  • Az tuz ve istenirse biraz da kırmızı biber ekleyerek 15 dakika pişirin.
  • Ateşten indirdikten sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
  • Bu arada mantolu patlıcanlarınız pişmiş olacaktır.
  • Servis tabağına önce sosu yerleştirin ve üzerine patlıcanları dizerek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

0 comments: