ANA YEMEKLER,

KETÇAP NASIL YAPILIR,EV'DE KETÇAP YAPIMI..

Eylül 08, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar



KETÇAP

      Merhabalar,
 Çocuklarımızın çok severek tükettiği ''Ketçap''ev de nasıl hazırlanır ?
 Bir çoğumuz gibi bende hazır alınan ketçap'tan çok fazla memnun olmadığım için ev de hazırlıyarak
 daha sağlıklı ve içimize sinerek yiyeceğimiz şekilde üstelikte hiç bir katkı maddesi kullanmadan bir
 ketçap hazırladım.Sizlerle bugün paylşacağım.Umarım sizlerde ev de hazırlıyarak çocuklarınıza gönül rahatlığı ile yedireceksiniz.
 Vereceğim ölçüler 1kg.cam kavanoza tam gelecektir.Daha fazla yapmak isterseniz ölçüyü arttırabilirsiniz.

  •  MALZEMELER:
  • 1 kg domates 
  • 350 gr ( 2 büyük boy) kuru soğan
  • 5 diş sarımsak (45gr)
  • 3 adet kuru acı biber
  • 1 su bardağı su
  • 1yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 1 dolu yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • YAPILIŞI:
  • Domatesleri güzelce yıkayın ve süzgeçe alın.
  • Kuru soğanları kabuğunu soyarak dörde bölün ve bir tencereye alın.
  • Domatesleri de dörde bölerek ekleyin.
  • Sarımsakları ve suyu ekleyerek kaynamaya bırakın.
  • Sebzeler yumuşamaya başlayınca ,tuz ve baharatları ekleyerek suyunu çekene kadar kaynatın.
  • Hemen rondoya alarak püre haline getirin ve tekrar tencereye boşaltın.
  • Sirkeyi ve şekerini ekleyerek orta ateşte 10 dakika daha kaynatın.
  • Süzgeçten geçirerek cam kavanoza boşaltın ve kavanozunuzun kapağının yeni olmasına dikkat edin.Sıkıca kapattığınız kavanozunuzu ters çevirerek tezgah üzerinde soğumaya bırakın.
  • Soğuyan ketçap açılmadığı sürece erzak dolabınızda duracaktır.
  • Kullanmaya başladığınız zaman (yani kapağı açılınca) buzdolabında saklamalısınız.
  • Verdiğim ölçüler 1kg cam kavanoz içindir.
  • İsterseniz cam şişeler içerisinde de saklayabilirsiniz.
  • Hepinize kolaylıklar diliyorum.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

0 comments: