sütlü tatlılar,

TRUF'LU İRMİK TATLISI TARİFİ

Eylül 10, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


     TRUF'LU İRMİK TATLISI

       Merhabalar,
 Sonbahar mevsimine girdiğimiz bu günler de hemen hepimizin evlerin de okulların açılması,kışlık hazırlıklar başlarken,hanımlarımızın ''gün'leri''de başlar.
      Çay saatlerinin en sık yapılan tatlıları sırasında yer alan İrmik tatlısı ,hem yapımının kolaylığı hemde bir çok malzeme katarak çeşitlenmesi açısından aklımıza gelen ikramlardandır.
       Bugün bu güzel tatlıyı daha da lezzetli hale getiren içine koyacağımız truf'larla sizlere yazacağım.
        Umarım sizlerde beğenerek hazırlıyacak ve ikram edeceksiniz.
Yine yapımı son derece kolay belki biraz daha zaman alıcı olmakla birlikte,görüntüsü ve lezzeti ile dostlarınızı memnun edecektir.
        Resimlerle de göstererek yapım aşamalarını görebilirsiniz.
 Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyor,yeni öğretim yılında çocuklarımıza başarılar diliyorum.

  • MALZEMELER:
  • 1 kg süt
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı tepeleme irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • TRUF İÇİN:
  • 400 gr çikolatalı kek (ev de kalan keklerinizi de kullanabilirsiniz.)
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 200 ml krema
  • ÜZERİNE :
  • Çikolata sos ve fındık kırıkları
  • YAPILIŞI:
  • İrmik tatlımız için bir tencereye süt,şeker ve irmiği alarak orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz.
  • Koyu bir kıvam alan tatlıyı ateşten indirdikten sonra içine vanilya ve tereyağını ekleyerek 5 dakika çırpıyoruz.
  • TRUFLAR:
  • Bir kase içerisinde kekleri ufalayın.
  • Kremayı ısıtarak ekleyin.
  • Hindistan cevizini ilave ederek güzelce yoğurun ve 10 adet toplar yapın.
  • Bir tepsi içerisine trufları yerleştirin ve buzdolabında 1/2 saat bekletin.
  • 24-26 cm çapındaki ortası delik kek kalıbını streç ile kaplayın.
  • İrmik tatlısının yarısını kalıba boşaltın.
  • Üzerine sık sık trufları dizin.
İrmik tatlısı pişmş hali


Yarısının kalıba konuluşu


Keklerin hazırlanışı

                        
              Trufların dizilişi

  • Trufları kalıba dizdikten sonra kalan tatlımızı da üzerine boşaltıyoruz.
  • Üzerini streç ile kapatarak buzdolabına kaldırın.En az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
  • Akşamdan yaparak dolaba kaldırırsanız ertesi gün sizlere kolaylık olacaktır.
  • Servise sunacağınız zaman tabağa ters çevirerek yerleştirin.
  • Ve üzerini ister hazır çikolata sos ile isterseniz kendi yapacağınız sos ile süsleyerek fındık kırıkları serpin.
  • Dilimliyerek ikram edebilirsiniz.



     Resimde de görüldüğü gibi narlar da yanında çok güzel bir uyum sağladı.
     Şimdiden hepinize kolaylıklar diliyorum.
     Afiyet olsun..
     Sevgiyle....

0 comments: