sütlü tatlılar,

SÜTLÜ TATLILAR:TAVUK GÖĞSÜ NASIL YAPILIR ?

Eylül 14, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 1 Yorumlar


TAVUK GÖĞSÜ

Merhabalar,
Romalılardan Bizanslılara oradan da Türklere geçen sütlü tatlıların ilk beşinde
yer alan TAVUK GÖĞSÜ,üzerinde ki tarçın ile yemek sonrası tercih edilen tatlılar
arasında yerini alır.
Genellikle içine tavuk eklemeden evler de pişirilse de aslı tavuğun beyaz etinin tel
tel içine didelenmesi ile pişirilen bir tatlııdır.
İyi pişirilmiş bir Tavuk göğsü,kaşığa alırken tel tel uzayarak damaklarda kendine
has aromasını bırakır.
İstenirse üzerine bir top konulan dondurma ile de servis edilir.
Bugün bende tavuk eti ile yani gerçek Tavuk Göğsünün tarifini yazacağım.

  • MALZEMELER:
  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 75 gr haşlanmış tavuk göğüs eti
  • 50 gr tereyağ
  • ÜZERİNE:
  • Tarçın
  • YAPILIŞI:
  • Un,nişasta ve pirinç ununu bir kasede karıştırın.
  • Tencereye sütü ve toz şekerini alarak orta ateşte ısıtmaya başlayın.
  • Hazırladığınız unlu karışımı yavaş yavaş ve karıştırarak şekerli süte ekleyin.
  • Orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Haşlanmış tavuk etini tel tel olacak şekilde didikleyin ve ateşte pişmekte olan tatlıya ekleyin.
  • Pütürsüz bir kıvam alması için devamlı karıştırarak pişirin.
  • Koyu bir kıvam alınca ateşten indirin.
  • Tereyağını ekleyerek mikserle 10 dakika çırpın.
  • Soğuduğu zaman sünmesi için mikserle çırpmak gerekmektedir.
  • Yüksekliği 2 parmak olacak şekilde, dikdörtgen bocamı soğuk su ile yıkayın.
  • Ve Tavuk göğsünü boşaltın.
  • Buzdolabında soğutun.
  • Dikdörtgen yada kareler halinde keserek servis tabaklarına alarak üzerine tarçın serperek ikram edebilirsiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

1 yorum: