ANA YEMEKLER,

DÜĞÜN ÇORBASI NASIL YAPILIR ?

Ekim 31, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



DÜĞÜN ÇORBASI
    Herkese merhabalar,
 Soğuklar yüzünü gösterince çorbalar sofralar da başlangıç yemeği olarak içimizi ısıtan lezzetiyle
 mutlaka yer buluyor.,
     Sizlerde benim gibi çorbayı daha çok kışın seviyorsanız bugün ki çorbamız biraz zahmetli olsa da
 bence çorba sıralamasında ilk sırayı alabilecek lezzettedir.
     Aslında bizim evlerimiz de evlilik ve sünnet düğünlerinin mutlaka yapılması gereken ilk yemeğidir.Çocukluğumuzdan beri gördüğümüz bu geleneği bizler de sürdürmeye çalışıyoruz.
     Hangi yöremize ait derseniz genellikle İstanbul,Balıkesir,Bursa ,Edirne ve Tekirdağ illerinde
daha sık yapılan bir çorbadır.
      Çünkü bir çok çorba çeşidi her yörede bazı ufak değişiklikler ile yapılan ama isimleri bazen aynı bazen malzeme aynı olsada ismi farklı olabilmektedir.
      Düğün çorbasını da et yerine tavuk ile yapılan yöreler vardır.Ama aslı nasıl derseniz mutlaka
 gerdan eti ile yapılan bir çorbadır.
      Şimdi gelelim tarifimize;önce malzemelerinden başlayalım..
  •   Hepinize kolaylıklar diliyorum..
  • MALZEMELER:
  • 1 kuzu gerdan (500 gr .kadar)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 6 su bardağı etin suyu
  • ÜZERİNE:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Toz kırmızı biber
  • TERBİYESİ İÇİN:
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limonun suyu
  • YAPILIŞI:
  • Düdüklü tencerenize kuzu gerdanı alın ve 9 su bardağı su ilavesiyle haşlayın.
  • İyice pişen eti tel süzgeçten geçirin ve etlerini bir kaseye ayırın.
  • Çorba pişireceğiniz tencereye tereyağını alarak eritin ve unu ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Kavrulan una 6 su bardağı et suyunu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak pişirin.
  • Tuzunu ekleyin.
  • Kaynamaya başlayan çorbaya ayıklayıp didiklediğiniz gerdan etini ilave edin.
  • 5 dakika da etlerle birlikte kaynatın ve ateşten indirin.
  • Koyuca bir kıvam da olacaktır.
  • Küçük bir kase içerisinde yoğurt,yumurta sarısı ve limon suyunu karıştırın.
  • Et suyundan bir kepçe ekleyerek alıştırın.
  • Ilınan çorbaya yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin.
  • Bir taşım daha kaynatın ve kapatın.
  • İkram için kaselere alacağınız Düğün Çorbanızın üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biberi gezdirin.
  • Nefis bir lezzet olan düğün çorbası sofralarda yerini aldığında herkes tarafından beğenilecektir.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

0 yorum: