KEK-PASTALAR,

TAHİN PEKMEZLİ KEK TARİFİ

Ekim 29, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



TAHİN PEKMEZLİ KEK

   Herkese selamlar,
Bugün uzun zamandır yapmadığım bir kek yapmak istedim.
Tahin ve pekmezi çoğu yerde kullanmayı sevdiğimden bu sefer de kek'de kullandım.
Sonuç tabiki istediğim lezzet oldu...
Bu arada tahinin ve pekmezin faydalarını da unutmamak lazım.. 
TAHİN ,susamın ezilerek ve çeşitli işlemler sonucu akıcı yağ gibi hale gelmiş şeklidir.
E-C ve B vitaminleri açısından zengindir.
Hücre yapısının bozulmasını engeller ve yaraların iyileşmesini hızlandırır.
Mevsimsel hastalıkların başladığı şu günlerde her derde deva diyebileceğimiz ''TAHİN''bu hastalıklara karşı vücuda direnç kazandıran bir besindir.
Kansere karşı koruyucudur,damar sertliğini ve tıkanmaları engeller,idrar söktürücüdür.
Vücuda alınan ağır metaller,zehirli bileşikler,radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.
Alzheimer 'ın önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır...
ÜZÜM PEKMEZİ'ne gelince bilindiği gibi enerji deposudur.
Yüksek olan şeker içeriği nedeniyle enerji ve karbonhidrat kaynağıdır.
Vücudumuza gerekli olan günlük magnezyum,kalsiyum,potasyum ve demir gereksiminin büyük bir bölümünü karşılar.
Cildi güzelleştirir.
Daha bunun gibi bir çok faydası olan TAHİN ve PEKMEZ'i evlerimizden eksik etmemek gerekmektedir.
Biz şimdi tarifimize geçebiliriz,umarım sizlerde beğeneceksiniz..
  • MALZEMELER:
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • PİŞMEDEN ÜZERİNE:
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 büyük kahve fincanı iri doğranmış ceviz
  • PİŞTİKTEN SONRA:
  • 1 çay bardağı (ajda bardak) üzüm pekmezi
  • YAPILIŞI:
  • Mikser kabınıza yumurtaları kırın ve orta devirde çırpmaya başlayarak köpük haline gelmesini sağlayın.
  • Toz şekerini ilave ederek çırpmaya devam edin.
  • Yumurtalar ve şeker yoğunlaşıp köpük halini alınca sırasıyla yoğurt,sıvıyağ ve suyu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyin ve 3 seferde karışıma ekleyin.
  • Kek hamurumuz hazır...
  • 26 cm.lik kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
  • Kek hamurunu boşaltın.
  • Tahini hamurun üzerinde gezdirin ve bir çubuk ile dairesel hareketlerle hamurun tahinle karışmasını sağlayın.
  • İri doğranmış cevizleri serpin.
  • 180 derece de ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.(kürdan kontrolü yapın)
  • Fırından çıkan kekinizin ilk sıcağı çıktıktan sonra ( 5 dakika sonra) pekmezi kekin üzerine eşit gelecek şekilde gezdirin.
  • Kapattığınız fırının sıcaklığına keki koyun ve 5 dakika bekletin.
  • Ilınınca servis tabağına alın ve dilimliyerek ikram edebilirsiniz.
  • Bu keki çok seveceksiniz.
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle...



0 yorum: