ANA YEMEKLER,

TACO SHELLS MALZEMELERİ NELERDİR ? NASIL YAPILIR ?

Ekim 26, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



TACO SHELLS

     Herkese merhabalar,
 Meksika Mutfağın da en çok yapılan ve sevilen yemekler listesinde üst sıralarda yer alan ''TACO'LAR ,tercihe göre içlerine doldurulan et yada tavuk harcı ile bizlerinde damak zevkine 
  çok uyan bir yemektir.
     Görüntüsü itibariyle biraz uğraştırıcı olarak görülse de ,lezzetini tattıktan sonra sofralarınız da
  sıkça yer vereceğiniz bir çeşit olacaktır.Hele ki acısı dişe dokunur olupta ,acı kebap sevenleriniz
  varsa inanın bu yemeği daha çok seveceksiniz.
      Ama ''ben çok acılı yiyemem ''diyorsanız iç harcına koyacağınız ''CHİLİ PEPPER SOS''u az
  kullanmanız yeterli olacaktır.
      Biraz fazlaca yapmanızı öneririm zira en az üç tanesini rahatlıkla yenilebiliniyor.
  ''TACO'ların yapımına gelince;ev de kendinizin yapmasını tavsiye ederin ve fırında değil de yağda
  kızarmış olan bize daha lezzetli geldi.Şekline gelince bir tiyo vereyim,bir mutfak havlusunu iki kat
  yapın ve üzerine bir kaç kat kağıt havlu koyun,biraz kalınca oklavayı bir elinize alın,tacolar kızgın 
  yağda kızarırca maşa ile alın ve sol elinizde tuttuğunuz havlunun üzerine taco'yu koyun hemen aka_
  binde tam orta kısmına oklavayı koyarak elinizi içe doğru sıkıştırın.Hamur hemen kabuk şeklini
  alacaktır.Bir tepsiye hepsini dizebilirsiniz.
      Şimdi detaylı olarak ve resimlerle sizlere nasıl hazırlandığını yazacağım..
  En kısa süre de denemenizi tavsiye ederim,lezzeti konusunda bana hak vereceksiniz.
  Hepinize kolaylıklar diliyorum..
  • MALZEMELER:
  • TACO HAMURU İÇİN
  • 1 cup (100 gr) buğday unu
  • 1 cup (100gr) mısır unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
  • İÇ HARCI:
  • 500 gr dana kıyma
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet büyük kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet büyük sarı dolmalık biber
  • 3 adet büyük köy biberi
  • 1 adet büyük domates
  • 1 kutu meksika fasulyesi(400gr)
  • Chili pepper sos =2 dolu yemek kaşığı (arzuya göre az veya çok kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Taco'ları hazırlamakla başlayalım.Bir kaseye unları eleyerek alın,tuzunu ve zeytinyağını ekleyerek suyunu yavaş yavaş verin ve yoğurun.Sert bir hamur olması gerekecektir.
  • Yoğurdukça kıvam alacaktır.
  • Biraz dinlendirdikten sonra hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve açın(çok ince olmayacak)
  • 12-15 cm çapında (bir bardak ile yada yuvarlak bisküvi kalıbı ile kesebilirsiniz.


     Resimlerde gördüğünüz gibi yuvarlayın ve yuvarlak keserek hepsinin aynı ölçülerde olmasını 
      sağlayın.

  • Şimdi hamurlarımızı nasıl kızartacağınızı yukarıda anlattım ama fırınlamak isterseniz
  • resimde nasıl fırınlıyabilirsiniz göstereceğim.
  • Fırın teliniz bu işi görecektir.
      
     200 derece de ıssıttığınız fırında kurutarak pişirin.


    Yada gördüğünüz gibi kızgın yağda kızartarak bu şekli verebilirsiniz.
     Ben kızarmış olanı daha çok sevdim.Tercih size kalmış...

  • Hamurları hazırladık bir kenara alabiliriz.Şimdi gelelim içlerini dolduracağımız malzemelerin hazırlanmasına;


  •         Soğanları küçük doğrayın ve zeytinyağ ilavesiyle büyükçe bir tavada kavurmaya başlayın.

  • Soğanlar yumuşayınca kıymayı ekleyerek kavurmaya devam edin..

  •    Biberlerin hepsini resimde görüldüğü gibi doğrayın.

  • Kıyma kavrulunca doğradığınız biberleri ekleyerek kavurmaya devam..

  • Chili pepper sosunu ekleyin.
  • Tuzunu ve karabiberini ekleyerek karıştırın.

  • Meksika fasulyelerini de ekleyerek iç harcını hazırlamış oluyoruz.
  • Hazırladığımız kıymalı iç harcını tacoların içine bolca doldurun ve fırın tepsisine dizin.

    Resimde gördüğünüz gibi tacoların içlerini bolca iç malzemesi ile doldurduk ve fırın tepsisine 
    diziyoruz.


     Son dokunuşumuz üzerlerine kaşar peyniri rendesi yada parmesan peyniri rendesi
     Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar fırınlıyoruz...
     Ve işte sunuma hazır...
      Hepinize afiyet olsun...
      Sevgiyle....

0 yorum: