ANA YEMEKLER,

ÇANAK KÖFTE'DE ISPANAKLI YUMURTA NASIL YAPILIR ?

Kasım 15, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar



ÇANAK KÖFTE'DE ISPANAKLI YUMURTA

     Herkese selamlar,
 Kış sebzeleri içinde bir çok yemeği yapılan ıspanak hem besin değeri açısından hemde sevilen
 bir sebze olması açısından çok sık mutfaklarımızda yerini alır.
 Yemekten böreğe hatta keklere kadar kullandığımız ıspanak,içinde bulunan mineraller,doğada 
 alkalin ve vücudumuzda ki ph seviyesini dengelemeye yardımcı olur.
 Ham ıspanak veya ıspanak suyu karoten,amina asit,demir,iyot,potasyum ve magnezyum ile birlikte
 A,C,K,E ve B vitaminleri ile doludur.
 Kalorisi oldukça düşük olan ıspanağın,faydası da bir o kadar yüksektir.
 Ispanağa kısaca ''YEŞİLİN MUCİZESİ'' diyebiliriz.
     Bu gün yazacağım tarif ise her zaman yaptığımız ıspanaklı yumurtayı,çanak şekline getirdiğimiz 
 köftelerin içine yerleştirmek..Hem eti hem de sebzeyi birlikte sofralara alıp,besleyici bir yemek
 olarak tabaklara yerleştirmek..
 Haydi tarifimize geçelim...

  • MALZEMELER:
  • Tarif 5 çanak köfte içindir.
  • KÖFTE İÇİN:
  • 450 gr dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 ajda çay bardağı bayat ekmek kırıntısı
  • 1 adet yumurta
  • tuz
  • karabiber
  • ISPANAK İÇİN:
  • 600 gr ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • tuz
  • ORTALARINA:5 adet yumurta
  • ALT SOS:
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 adet büyük boy küp doğranmış domates
  • YAPILIŞI:
  • Önce köfteleri hazırlamakla işe başlayalım.
  • Bir kase içine kuru soğanı rendeleyin ve diğer malzemelerini ekleyerek güzelce yoğurun.
  • Ne kadar çok yoğurursanız köfteniz o kadar güzel olur.
  • Ve 5 eşit parçaya bölerek yuvarlayın.
  • Her bir yuvarlağı çanak şekline getirin.Ve fırın tepsisine dizin.
  • Şimdi gelelim ıspanağa:
  • Ispanakları yıkayın ve süzdürün.Küçük doğrayın.
  • Kuru soğanı ve sarımsakları küçük doğrayarak bir tencereye alın.
  • Zeytinyağı ilavesiyle kavurmaya başlayın.
  • Ispanakları ekleyin ve az tuz ilavesiyle kavurun.
  • Ispanak çok çabuk rengini değiştirerek kavrulacağı için çok uzun süre ateşte bırakmayın.
  • Kavrulan ıspanağı ateşten alarak bir kenara alın ve ılıtın.
  • Hazırladığınız çanak köftelerin içine kavrulan ıspanakları eşit olacak şekilde yerleştirin.
  • Tam ortalarına yumurtaları kırın.
  • 190 derece de ısıtılmış fırında 25 dakika kadar yumurtaların pişmesini sağlayın.
  • Bu arada altına yerleştireceğiniz sosu hazırlıyabilirsiniz.
  • Bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
  • Pembeleşen una et suyunu vererek karıştırın.
  • Domatesleri ekleyerek sosu bağlayın.
  • Çok koyu kıvamda olmamasına dikkat edin.
  • Fırından çıkardığınız çanak köfteli ıspanaklı yumurtaların altına 1 kepçe sos koyarak
  • üzerine yerleştirin.
  • Hepinize kolaylıklar diliyorum.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...

      
       Yemeğimizin servis tabaklarına alınmış hali...




     Yemeğimizin fırın öncesi...



0 yorum: