ANA YEMEKLER,

CİĞERLİ MANTARLI KARNIYARIK TARİFİ

Kasım 14, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


                CİĞERLİ MANTARLI KARNIYARIK

   Merhabalar,
Mutfaklarımız da alışık olduğumuz ve çok sık yaptığımız patlıcan yemeklerinin içinde ''KARNIYARIK'' sanırım baş köşeyi alır.
Bu çok sevilen yemeği,biraz değişik pişirmeye ne dersiniz ?
Eğer ciğer sevenleriniz varsa patlıcan ile ciğeri de çok seveceksiniz..
Değişik lezzetler arayanlar için,bugün yazacağım tarif tam da sizlere göre...
Hep aynı yemekler hem aynı lezzetler değişik ne yapsam diyorsanız haydi buyrun ...


  • MALZEMELER:
  • 4 adet kemer patlıcan
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 500 gr kuzu ciğer (küçük küp doğranmış)
  • 1 adet orta boy kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 adet orta boy mantar
  • 6-7 dal dereotu (ince doğranmış)
  • Tuz
  • Kekik
  • ÜZERİNE:
  • Domates
  • Biber
  • Kaşar peyniri dilimleri
  • YAPILIŞI:
  • Patlıcanların sadece sap kısımlarını kesin ve ortadan iki parçaya kesin.
  • Tuzlu ve limonlu suda 1/2 saat bekletin.
  • İyice kuruladıktan sonra orta kısımlarına bıçakla çizik atın.
  • Kızgın yağda pembe kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkararak fazla yağını çektirin.
  • Soğan ve sarımsakları küçük doğrayın ve bir tavaya alın.
  • Tereyağ ilavesiyle kavurmaya başlayın.
  • Mantarları halka doğrayın.Kavrulan soğanlara ekleyin.
  • Küçük küpler halinde kesilmiş ciğerleri de ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Ciğerler yumuşayınca ateşten indirin ve tuz,kekik,ince kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştırın.
  • Kızarttığınız patlıcanların bıçakla çizik attığınız orta kısmını açarak ciğer malzemesini doldurun.
  • Fırın tepsinize hepsini yerleştirin.
  • Yanlara biberleri,ortaya domates dilimlerini ve kaşar peyniri dilimini yerleştirin.
  • 190 derece de ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  • Hepinize kolaylıklar diliyorum,umarım beğenirsiniz.
  • Afiyet olsun.
  • Sevgiyle...


0 comments: