CUPCAKE/MUFFİN,

KAHVELİ VE ÇİKOLATALI MUFFIN TARİFİ

Kasım 09, 2017 Neşem Çelik 0 Yorumlar




     Merhabalar,
 Son zamanlar da çok revaçta olan muffın ve cup cake'ler,kocaman tepsiler de ve değişik şekillerde
 ki kalıplarda yapılan kek'lerin yerini almış durumda...
 Kimi zaman cup cake ve muffın aynı isimde anılsa da aslında her biri ayrı lezzettedir.
    İnce ayrıntıları olsa da her bir kesim kendine göre hazırlıyarak ya muffın yada cup cake olarak
 isimlendirmektedir.
    Muffın'ler şekeri daha az,daha yoğun ve çok muntazam olmayan şekillerde yapılır.
 Ortadan ikiye böldüğünüzde ,keklerde olan büyük gözenekler yerine gelişigüzel mini boşluklar
 ve daha sıkı bir dokusu vardır.
    Evlerde yapılan amatörce yapılan muffınler,sizlerin damak zevkinize ve elinizin alışkınlığına
 kaldığı için,eğer profesyonelce bir muffın hazırlamak istediğiniz de belki daha geniş kapsamlı
 araştırma içerisine girebilirsiniz.
    Aslında bir çoğunuz belki bilir,eskiden simitçilerde üzümlü kekler satılırdı,yarısı kağıda sarılı
 olarak ,işte muffınler biraz da onları anımsatmakta..
    Bugün sizlere kahve yanında yakışacağını umduğum bir tarif yazacağım..
 Kahve sevdiğimden olacak,çikolata ile kahveyi de yakıştırdığımdan,ikisini bir arada muffınler de
 denedim ve sonuç gayet başarılı oldu..
     Kullandığım kalıplar  da kahve kapları..12 adet küçük boy ( 4oz) kahve kabı için ölçülerdir.
 Hamuru kaplara boşalttıktan sonra tezgaha bir kaç sefer vurmamıza rağmen muffının özelliğinden
 dolayı,gördüğünüz gibi aynı düzende kabarmadılar biraz yanlara taşmalar oldu..
      Sizlerinde beğeneceğinizi umarım...haydi buyrun tarifimize;

  • MALZEMELER:
  • 150ml.sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr yumuşak margarin
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 kahve fincanı iri doğranmış fıstık
  • 1 kahve fincanı bitter damla çikolata
  • 3 su bardağı elenmiş un
  •  1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 damla portakal kabuğu yağı
  • ÜZERİNE:
  • Bitter,beyaz ve sütlü kalp çikolatalar
  • YAPILIŞI:
  • Sıcak su ve nescafe'yi bir bardak içerisinde karıştırın ve ılıtın.
  • Yumurtalar ve toz şekerini mikser ile çırpmaya başlayın.
  • Yoğun ve homojen bir kıvam aldığında,yumuşak yağ ekleyin.
  • Un,vanilya ve kabartma tozunu bir kasede karıştırın.
  • Ilınan nescafeyi ekledikten sonra unlu karışımı ilave ederek karıştırın ve mikseri bırakın.
  • Hamura fıstıkları ve damla çikolatayı,portakal kabuğu yağını ekleyerek bir mala yardımıyla karıştırın.
  • Dondurma kaşığı ile kahve kaplarını 1,5 dondurma kaşığı olarak doldurun.
  • Her bir kabı tezgaha vurarak hamurun kaplara yerleşmesini sağlayın.
  • 175 derece de ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • ılınınca kaplarından rahatlıkla çıkacaktır.
  • Kahvelerinizin yanında ikram edeceğiniz muffınleriniz ikrama hazır..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..
  • Not:Yapılış videosunu you tube kanalımızda ve videolar bölümümüzde bulabilirsiniz.



0 yorum: