EKMEKLER,

ŞAKŞUKALI EKMEK NASIL YAPILIR?

Kasım 17, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar


ŞAKŞUKALI EKMEK
          
         Herkese selamlar,
    Sanırım şakşukayı pek sevmeyen yoktur.
    Özellikle yaz mevsiminde her ne kadar 
    kızartmalardan mümkün mertebe uzak 
    durmaya çalışsakta yine dayanamayıp 
    yaparız.Birde yanında fırından yeni çıkmış çıtır ekmek varsa tadından yenmez.
    Başka bir yemeğe de gerek duymayız,şöy-
    le ki sabah kahvaltısın da bile severek ye-
    riz.Bizde bugün bu sevilen ikiliyi bir ara-
    ya getirdik ve evdeki fırınımız da nefis 
    bir ekmek yapalım ve içini de şakşukayla
    dolduralım dedik..belki de bir ilki yaptık.
    Şakşukanın yanı sıra kaşar peyniride ila-
    ve ederek daha da lezzetlendirdik..
    Haydi başlayalım..







  • MALZEMELER
  • HAMUR İÇİN:
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 kahve fincanı ılık su ile karıştırın ve mayayı kabartın.
  • 2 kahve fincanı ılık.su
  • 1 kahve fincanı ılık süt
  • 1/2 kahve fıncanı sıvıyağ
  • Tuz
  • 4,5 su bardağı elenmiş un
  • Önce hamurumuzu yaparak mayalanması için üzerini örterek bir kenara alalım.
  • Kabaran mayaya un hariç diğer malzemeleri sırayla ekleyin ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun.
  • Bir başka kaseye 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ dökün ve yoğurduğunuz hamuru içine bırakın.Bu şekilde mayalanmaya bırakın.
  • ŞAKŞUKA:
  • 4 büyük köy biberi
  • 2 adet kemer patlıcan
  • 2 adet domates
  • 2 büyük diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 5 dolu yemek kaşığı zeytinyağ
  • Az tuz
  • ŞAKŞUKA YAPIMI:
  • Patlıcanları alacalı soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  • Biberlerin çekirdek kısımlarını çıkararak halka doğrayın.
  • Bir tavaya zeytinyağını alın ve patlıcanlarla biberleri ekleyerek kavurmaya başlayın.
  • Sebzeler yumuşayıp renk değiştirmeye başlayınca diğer malzemelerinide ekleyerek kavurun ve suyunu bırakmadan ateşten indirerek soğutun.
  • 1 yemek kabağı dolusu şakşukanız olacaktır.
  • ARA KATLAR:
  • Şakşuka
  • 100 gr kare dilim kaşar peyniri
  • Hamurunuz mayalandı tekrar yoğurun ve 1 saat daha bekletin.
  • Hamuru 30x30 kare açın.
  • Şakşukanın yarısını hamurun alt kısmına,diğer yarısını üst kısma yerleştirin.
  • Üzerine kaşar peynirlerini dizin.
  • Hamuru rulo kıvırın.
  • Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın ve ekmeği yerleştirin.
  • Üzerine kekik ve çörek otu serpin.
  • İsterseniz bir dantel örtü ile un serperek şekil yapabilirsiniz.
  • 175 derecede ısıtılmış fırına ekmeği verin.
  • Fırının en alt katına içi su dolu bir kase yerleştirin.
  • Ekmeğiniz pembe renk alana kadar pişirin.
  • Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık nefis "ŞAKŞUKALI EKMEĞİNİZ"servise hazır..
  • Hepinize afiyet olsun.
  • Sevgiyle..

0 comments: