hamur işi,

ŞEKER HAMURU KAPLAMALI ZENCEFİLLİ KURABİYE NASIL YAPILIR ?

Kasım 25, 2017 Mutfakta pişer gazeteye düşer 0 Yorumlar




ŞEKER HAMURU KAPLAMALI ZENCEFİLLİ KURABİYELER

    Merhabalar,
 Yeni bir yıla daha gireceğimiz şu günlerde ,yılbaşı sofralarında kurabiyeler de yerini almakta..
  Çeşitli kalıp ve rengarenk şeker hamurları ile kaplanan zencefilli kurabiyeler çocukları olduğu
 kadar büyükleri de memnun etmekte...biraz uzun zaman alsada ortaya çıkan görüntü ve üzerine
 nefis lezzetleri ile yemek üstüne bir bir tüketilmekte..
    Bunun yanı sıra söz,nişan,bebek karşılamaları ve bir çok davette bu kurabiyeler masalar da
 gerek canlı ve şık görüntüleri gerekse nefis lezzetleri ile aranan yiyecekler arasında..
    Bizde bugün yılbaşına yaklaşırken belki sizlerde sofralarınıza bu lezzetleri almak istersiniz diye 
 şeker hamurlu zencefilli kurabiyeleri sizlerle paylaşmak istedik.
    Resimli anlatımları ile gelin hep birlikte bu lezzetleri hazırlıyalım..
 Hepinize kolaylıklar diliyorum.Biraz zaman alacağı için boş bir zamanınızı seçmenizi dilerim.

  • MALZEMELER:
  • KURABİYE HAMURU:
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı elenmiş mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • KAPLAMAK İÇİN:
  • Renkli şeker hamurları
  • Kurabiye ve şeker hamuru kalıpları
  • Süsleme aparatları
  • YAPILIŞI:
  • Margarin ve pudra şekerini mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyin.
  • Un,nişasta,vanilya,kabartma tozu,tarçın ve zencefili eleyerek karışıma ekleyin ve yoğurun.
  • Hamuru bir streçe sararak buzdolabında 1/2 saat dinlendirin.
  • Dinlenen hamurunuzu 1/2 cm kalınlığında merdane ile açın.(açma işlemini iki streç arasında yapabilirsiniz.)
  • Seçtiğiniz kurabiye kalıpları ile hamuru kesin ve tepsiye yerleştirin.
  • Tepsiye yerleştirdiğiniz hamurlar tamamen tepsiye yerleşsin(pişerken bir tarafı kabarmaması için)
  • 175 derece de ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde 10 dakika pişirin.
  • Ve kurabiyeler soğuyana kadar tepsiden çıkarmayın.
  • Daha sonra bir mala ile ızgara teline çıkarın ve tamamen kurutun.
  • Şimdi gelelim şeker hamuruna,seçeceğiniz bir renkte ki şeker hamurunuzu elinizde yoğurarak yumuşatın.
  • Hafif nişasta serptiğiniz tezgahta şeker hamurunu merdane ile 1/2 cm kalınlığında açın.
  • Kurabiyeleri kestiğiniz aynı kalıplarda ,şeker hamurunu da kesin.
  • Küçük bir fırça ile şeker hamurunun alt kısmını ıslatın ve dikkatli bir şekilde hamuru kurabiyelerin üzerine kaplayın.Üzerini elinizle düzeltin.
  • Bu arada bu işlemi yaparken kurabiyelerin kırılmamalarına dikkat edin.
  • İstediğiniz şekil ve biçimde hazırladığınız kurabiyelerinizin üzerlerine mini kalıplarla şekiller çıkararak kaplanan kurabiyelere süsler yapın.
  • Bütün hepsi bittikten sonra kurabiye naylon torbalarına bir bir kurabiyeleri yerleştirin ve kurdela ile bağlayın.
  • Sepet içine alacağınız kurabiyelerinizi davet vereceğiniz sofranızın köşesine yerleştirin.
  • Albenili renkleri ve şık sunumları ile kurabiyeler kısa sürede bitecektir.
  • Hepinize kolaylıklar diliyorum.
  • Afiyet olsun..
  • Sevgiyle...

      
     KURABİYE HAMURU...






                KURABİYE HAMURUNUN KALIPLA KESİLİŞLERİ




            KURABİYELERİN FIRINDAN ÇIKARILMIŞ HALİ...



    KURABİYELERİ ŞEKER HAMURU İLE KAPLAMA..



      ŞEKER HAMURU KAPLAMA...




   RENGARENK GÖRÜNTÜLERİ VE NEFİS LEZZETLERİ İLE KURABİYELER...



    KURABİYELERİNİZİ MİNİ POŞETLER İÇİNE ALARAK KURDELA İLE BAĞLAYARAK 
    DAHA ŞIK BİR HALE GETİREBİLİRSİNİZ.




   KURABİYELERİMİZ PAKETLENDİ VE BİR SEPET İÇİNDE İKRAMA HAZIR...



0 comments: